resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 13759
    öncelikle söyleyeyim takımımızdan yüzde 90 oranında ayrılacağını düşündüğüm futbolcumuz. bunda hem tudor'un istememesi ve açıklamaları etken, hem dursun özbek'in. ama asıl etken maaş. çok alıyor gitsin değil. açıklayayım:

    şimdi futbol takımımıza uefa'nın koyduğu 65 milyon maaş ödeme sınırına ( buna maaş, prim, maç başı , personel maaşları hepsi dahil) geçen yıl 63 küsür milyon ile uymuştuk. ve dursun özbek bunu seneye daha da aşağı çekeceğiz dedi. üstün körü inceleyelim:

    1- podolski 3 milyon+20 bin maç başı alıyor idi. gomis 3 küsür milyon artı puana oranlı maç başı ile burayı dolduracak.

    2- bruma+sabri 2.5 milyon civarı maaş yeri açtı. buraya +500 bin ile belhanda gelecek.

    3- chedjou 2.2'den yer açtı. buraya +500 ile maicon gelecek.

    şimdi buraya kadar olanlar yüzde 99 gerçekleşecek transferler. devam. clichy konuşuluyor. farzedelim gelmedi. en kötüsünden hesaplıyorum sağ+sol bek+ orta saha kesin alınacak. bunlar 1.5 milyon alan futbolcular olsun. 4.5 milyon eder. de jong+donk+cavanda'dan hiç zarar etmeden kurtulur isek (ki neredeyse imkansız) bu mevkilerin de maaşını fifti fifti halledebiliriz. ama dediğim gibi tek çaremiz bu mevkilere tekrar 1.5 alan tolga ciğerci, linnes vs gibi adamlar getirmek.

    eğer galatasaray clichy, imbula, kucka gerçekten kovalıyor ise, kaliteli adamlar ile bu mevkiler dolacak ise galatasaray'ın tek şansı var bu maaş bütçesinde. 4.5 sneijder ile yolları ayıracak, 1 milyon donk'dan 2 milyon de jong'dan kurtaracak. (emrah, tarık vs gibi topculardan da 2 civarı kurtarmak zorunda.) 10 milyon daha maaş bütçesi açacak. kaliteli sağ-sol bek-orta saha-kanat alacak.

    yani söylemek istediğim şey kısaca şu. galatasaray futbol takımından ayrılan futbolcularından boşalan maaş bütçesi gelmesi çok muhtemel 3 oyuncu ile zaten doldu. hatta arttı. geriye en az 3 hatta 4-5 transfer daha bekleniyor. bu bütçeye bunları sığdırmaya galatasaray mecbur. ve eğer sneijder gitmeyecek olsa kesinlikle ama kesinlike bu belhanda transferi olmazdı. belhanda-sneijder oynar mı diyorlar ya. saha içinde belki oynar evet. ama maaş bütçesinde oynamaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın