• 391
    pclion zamanlarından beri aralıksız takip ettiğim bir isim. yorumlarını dinlemek hoşuma gidiyor zira mantıklı konuşuyor fakat son sneijder kısmı büyük bir istisna. istatistik yorumlamayı eleştireyim derken istatistik yorumlamada hata yapmış.

    bir kere sneijder istatistik olsun oyun olsun her türlü güzel bir sezon geçirdi. sarih. galatasaray'ın bu hali tamamen takım arkadaşlarının ona ayak uyduramamasıdır. o kadar vasat bir takım ki sneijder olmasa son haftalara küme düşmemeye oynayacak bir ekipten bahsediyoruz. bu adam asist yaptığı maçlarda da yapamadığı hedef maçlarda da aynı pasları saldı aynı enerjiyi harcadı. hatta fazlasını. takım arkadaşları hedef maçlarda değil alt sıra takımlarına gol atabilecek kalitedeydi. istatistik yanıltıyorsa bu yönden de yanıltıyor. nasıl ki tabela yaptığı kolay maçları boklanabiliyor, o zaman kilit paslarını gole çeviremeyen mal arkadaşları yüzünden de kendisine sallanmamalı.

    sneijder zaten istatistik oyuncusu değildir, bu hala netleşemedi. yıllardır burada dil döktüm. bu adam sana oyun hazırlar. bi topu dürter çeker alan açar, bi pas atar rakibin dengesi bozulur, asist öncesi bir adamdır sneijder. altın top ödülüne yaklaştığı sezonda bile 8 gol 16 sistle mi ne oynadı bu adam. o sayılar sayesinde değil futbolu sayesinde yaklaştı o ödüle (hak etmişti de ah amk. neyse.)

    evimizde kaybettiğimiz o hedef maçları kazanmış olsak şimdi neredeydik. o diğer dangozlar sırf o maçlarda işe yarasalardı şimdiye sneijder'in ne kadar takımı sırtlayan, ne kadar tanrısal bir sezon geçirdiğini konuşuyor olurduk. eminim uğur da bu minvalde konuşacaktı.

    sneijder futboluyla geride bıraktığımız sezon için arkadaşlarının -olduğu kadar- götünü kurtarmıştır. o vasıfsızlar yatsınlar kalksınlar tesisleri kafalarına geçirmemize engel olan o adama dua etsinler. uğur sen de sneijder'in geçen sezon iyi oynadığını kabullen ve sosyal medyaya geri dön jdfgjdfjg
App Store'dan indirin Google Play'den alın