resim
Gaël Dimitri Clichy
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:Fransa U21
Yaş:39
Uyruk:Fransa
  • 121
    (bkz: galatasaray futbol takımı/#2175925) entry de de bahsettiğim üzere eğer 3-4-2-1 sistemi ile oynayacaksak sol tarafta değil defansın solunda oynaması gerektiğini düşünüyorum. özellikle bazı yorumlarda ve sosyal medyada acerbi-serdar- maicon üçlüsü oluşturulup sağa tete, sola clichy yazılıyor. böyle olursa 3'lü değil 5'li oynamış oluruz. 3 lü savunma oynamak istiyorsak kanat savunmacıların hızlı ve top becerisi olması gerek. ali ece'nin de dediği gibi sen o topu geriden çıkaramazsan ileride 4'lü oynamışsın , 8'li oynamışsın hiç fark etmez. o yüzden clichy önemli. yıllardır premier ligde sol tarafı başarı ile kullanmış , tempolu ve ayağı düzgün bir sol defans oyuncusu ile oynarsak sol tarafı komple bırakıp önünde daha ofansif bir kanat oyuncusu oynatabiliriz. defansı istediğimiz gibi öne çıkartıp takımın boyunu kısaltabiliriz.

    yaşı ve temposu bunu kaldıracak seviyede. artık futbol 33 yaşında emekli olunan bir meslek değil. özellikle son 10 senesini yüksek tempoda geçirmiş oyuncular için hiç değil.
    ayrıca kendisinin alınması oyun içinde varyasyon değişikliklerini de olanak haline getirir.

    not: 22 yaşında , takıma katıldığı zaman katkısı kesin olacak bir oyuncuyu 4-5 milyona alamazsın. hele hele yıllık 1.2 milyona hiç alamazsın. anca carole gibi bir oyuncu alırsın, 2 sene iyi mi kötü mü tartışır dururuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın