• 10396
    bence sözlüğün aktif yazar ve okunma sayısını artırmanın en iyi yolu, mevcut iyi yazan arkadaşlara sahip çıkabilmek. bazen öyle leş yazılar okuyorum ki, dilimize resmen tecavüz ediyorlar gibi hissediyorum. okuma isteğim, bütün şevkim gidiyor. dilbilgisi iyi, biraz da hitap yeteneği olan arkadaşları okumak ise gerçekten keyif. işte bu adamları daha da teşvik eder, yazılarına değer verirsek inanın çekirdek kadroyu koruyarak bu sayıyı artırmanın ilk adımını atmış oluruz.

    he bu ikisini aynı anda yapabilen (dilbilgisi ve hitap) kaç adam var sözlükte dersen, on tane çıkmaz herhalde. bunu her hafta güncellenen istatistikler kısmından da görebiliyoruz. haftanın en iyi on entrysine tek tek bir göz atın ve kendinize şu soruyu sorun: "bu entry bu listede olmayı hak ediyor mu?"

    örneklem daha da büyüsün hatta. geçtiğimiz yılın en iyi 100 entrysi arasında gösterilen listeye bir bakın. çok sevsem ve yazdıklarını önemsesem de, quakerboy'un duyum haberleri o listeye girmeyi hak ediyor, -ki'leri ve -de'leri yazmayı bilmeyen adamların 1500. kez yazdığı selçuk inan'ı gönderme planı temalı bayık entryleri ilk 50'de yer bulabiliyorsa, burada hatayı kendimizde aramalıyız. herkes önce kendi kapısının önünü bir süpürsün yani.

    iğneyi kendine, çuvaldızı başkasına...

    not: "ulan kendi entrylerin bu listeye giremiyor o yüzden dert ediyorsun" diye düşünebilirsiniz hakkımda. ben de çok kaliteli şeyler yazmıyorum, derdim de bu değil zaten. gerçekten o kadar basit şeyler giriyor ki o listeye, bence haftanın entryleri listesine girecek entry o kadar basit olmamalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın