• 5085
    her sene daha ne kadar kötüye gidebilir diye düşünürken daha da kötüye giden takım. bir şeyler yazmak istiyorum ama ne iyi bir analiz yaparım ne de iyi yazı yazarım. sadece düşünebiliyorum ve bu düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

    kulübümüzün maddi durumu ortada. bazı yazar arkadaşlar durumu çok güzel özetleyen bilgiler de vermişti. riva ve florya satıldı. ada elden gidiyor. store satışları yerlerde, kombine alan yok, maça giden yok. localardan beklenen gelir yok ve sporculara ödenen maaşlar çok yüksek. biz hala onu alalım, bunu alalım derdindeyiz. geçen sene de benzer bir dönemden geçtik. yapmayalım transfer bir iki oyuncu alalım kafi dedik ama bir ton transfer yapıldı ve sonuç ortada. bu sene de her yere saldırıyoruz. kardeşim para yok, gereksiz oyuncu alma ama yok taraftar transfer bekler.

    şimdi bakıyorum amatör branşlara, son dönemlerde ciddi başarılarımız vardı. şimdi bakıyorum kadın basketbol takımı ve erkek basketbol takımı ligde kalma yarışı verecek duruma sokuluyor. erkek voleybol takımı playoff yapamıyor. kadın voleybolda takım beklenmedik şekilde final yapınca bir atılım var. tekerlekli sandalyede ise yıllardır namağlup aldığımız şampiyonluğu kaptırdık. sürekli bütçe kısıyoruz, başarılı yapıyı bozuyoruz, oyunculara maaş ödemiyoruz. ne yapmaya çalışıyoruz anlamıyorum. kapatacaksanız kapatın ama yok bir taradınız yemiyorsa o zaman da şamar oğlanına çevirmeyin bu branşları.

    şimdi belhanda transferi konuşuluyor. konuşulan bonservis de 8 milyon euro. sorarım size gerçekten bizim belhanda'ya ihtiyacımız var mı? hadi yapacaksın transfer anladık da belhanda kim? sneijder bize 28 yaşında geldi ve 7.5 milyon euro verdik. 8 milyon euro verecek ne yaptı bu belhanda bu zamana kadar? bu takım stoper, sağ bek, sol bek, orta saha, forvet almadan kapatmayacak bir kere transfer sezonunu. bana kalsa sadece kiralık yada bonservisi elinde olan adamlara yönelirim, altyapıdan çocuklara şans veririm ama anladık yapacaksınız neden belhanda? ona vereceğin parayı bütün amatör branşlara dağıtsan her branşta katıldığın avrupa kupasını alırsın. ama bizde o vizyon yok.

    futbol takımının maaş bütçesi almış başını gitmiş. rakiplerimiz bizim yanımıza yanaşamıyor. ama biz akıllanmıyoruz, elimizdeki az kazananı ve yararlıyı yolluyoruz ve daha kötüsünü daha fazla paraya getiriyoruz. bu işte yanlışlık var. başakşehir elia'ya 1.2 milyon euro verdi, biz ise rodriguez'e 3.5. bonservisi elinde olan bir ton topçu var ama biz en az 3 milyon euro vermek peşindeyiz. belhanda, gomis transferde sona yaklaştığımız oyuncularmış. eğer konuşulan paralar doğruysa bruma'dan gelen para gitti üstüne de biz para verdik demek. ve hala taraftara bakıyorum gelsin diyorlar. neymiş ahmet çalık'a, serdar'a vereceklerine bunlara versinmiş. kardeşim o da yanlış bu da yanlış. neden her sene yanlış yapmak zorundayız. bir kere de doğru yoldan gidelim, olmuyor mu?

    ben artık dönülmez bir yolda olduğumuzu düşünüyorum da biraz bile umut vardı ise bu transfer sezonundan sonra o da kalmayacak. ne olacak halimiz bilmiyorum ama bizi bir bu gelen yönetimler bir de sosyal medyayı kullanan genç taraftar kitlesi bitirdi. adamların ne kadar kafası basmıyor olursa olsun sizden daha zekiler. iki transfere tav olacağınızı biliyorlar tıpkı geçen sene yaptıkları saçma sapan transferler gibi.

    neden bir insan bir spor takımını bu kadar düşünür bunu açıklayamıyorum ama durum vahim. dediğim gibi iyi analiz yapamam, öngörülerim de çok sağlam değildir ama benim gördüğüm bu kulübün geleceği yok. umarım bir şeyler değişir yoksa eski maçları açar bir zamanlar böyle bir takımımız vardı diye ah çekeriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın