• 199
    galatasaray adası kiraya mı verilmiştir yoksa işletmesi mi devredilmiştir?

    prof mehmet helvacı, ada kiraya verilmemiştir, işletmesi devredilmiştir diyor. ancak prof. duygun yarsuvat ise kiraya verilmiştir diyor.

    şindi ben bu konuya güleyim mi ağlayayım mı? çünkü iki hukuk profesörü biri başkan biri başkan vekilliği yapmış ama sözleşmenin niteliği hakkında anlaşamıyorlar.

    sözleşmeyi inceleme imkanım olmadığından net bir şey söyleyemem ama duygun yarsuvat ceza hukuku profesörü, mehmet helvacı ticaret hukuku profesörüdür. bu iki profesör'de borçlar hukuku konusunda uzman değiller. dolayısıyla yanılabilirler.

    eğer işletmenin devri söz konusu ise tahliye davası açıp yıllarca uğraşmaya gerek yoktur. çünkü işletmeyi devreden galatasaray yönetim kurulu istediği an işletmecinin görevine son verebilir. işletmecinin direnmesi halinde de fuzuli işgal hükümleri çerçevesinde karar alarak polis marifetiyle boşaltılabilir ki mehmet helvacı bu kanaattedir.

    ancak ada'nın tümden kiraya verilmiş olması halinde tahliye davası sürecinin takibi zorunludur. duygun yarsuvat bu kanaate olduğundan tahliye davası açtırmış.

    ben tahminen söylüyorum. mehmet helvacı haklı gibi. işletmesini devrettiğiniz bir kişi için tahliye davası açmanıza gerek yoktur.

    duygun yarsuvat maalesef yine çuvallamıştır. hani kendisi elitlerdendi ya. elit bir hukuk profesörü! ama sözleşmenin farkında değil.

    işte buna güleyim mi ağlayayım mı?
App Store'dan indirin Google Play'den alın