• 146
    daha sonra kendileri ile alakalı uzun bir övgü yazısı yazmak istiyorum. bu yazı için 2017 play-offlarının bitmesini bekledim. eğer şampiyon clev olsaydı yapmış oldukları mükemmel bir şey olacaktı ve yine ben bu övgüyü yazacaktım ancak clev'i bu yazı olmadan anlatmak zor olacaktı. bu yüzden bekledim. celv ile alakalı da konuşmak gerek. çok fazla artıları var ama hemen hemen aynı miktarda eksileri de var. ancak gelelim gsw'ye. dediğim gibi şuan zamanım olmadığı için sadece bir şeye atıfta bulunmak istiyorum;

    durant'in gsw'ye gitmesi için gezegenlerin sıralandığını biliyoruz. bu işin olması için büyük bir şans gerekti. sadece durant'in gsw'ye geçmesi değil diğer starlar için de geçerli. belki bu oyuncular biraz daha yaşlı olsa veya daha erken draft edilmiş olsalar bütün şanslara rağmen durant ile gsw birlikteliği olmayabilirdi.

    dikkat ettiniz mi draft kelimesine. takımı övdüğümüz 4 ana oyuncunun 3'ünü draftan seçtiler ve hiç biri ilk 3 seçimi değildi. hatta yanlış hatırlamıyorsam green 2. tur seçimiydi. öyle veya böyle bu adamlar gsw'nin kanatları altında gelişti. takımın, koçun ne kadar katkısı vardır bilmem ancak resim bu. ancak gsw'yi altın bir takım yapan iggy ve livingston gibi oyuncular. bu oyuncuları takasla aldılar ve çok güzel konuşlandırdılar. peki sadece bu 2'si mi. gsw öyle veya böyle zaza gibi bir adamla tristian thompson'ı hemen hemen durdurmuş, herkesin dalga geçtiği mcgee gibi adamı 7 dakika gibi süreler kullanarak oyununu renklendirmiş bir takım.

    daha önemlisi yüzüğü taktıkları maçta veteran david west ile rookie maccow'a 10'ar dakika süre verdiler.bu oyuncular sahadayken maç kopmamıştı gayet herkes istim üzerindeydi. yani "super team" denmesinin yanı sıra 9 kişilik rotasyon ile son maçlarını oynayabiliyorlar.

    (bu arada mccaw'dan öyle yıldız vs çıkacağını düşünmesem de kullanılabilir bir rol oyuncu olabileceğini düşünüyorum.)

    yani akarşımızda çok iyi bir takım yaratılmış. bu arada bunlara rağmen salary cap'i aşıyorlar lüks tüketim vergisini veriyorlar ancak, bu listede 7. sıradalar. gelecek sene bir hamle daha yapmaları lazım. hemen hemen herkesin sözleşmesi bittiğinden şuan 65 milyon dolar gözüküyor capleri. curry ile anlaşacaklar ancak curry ve durant ne kadar feragat edecekler? (nba'in yazılı olmayan kurallarında bu hoş karşılanmasa da orada bir feragat olacağının herkes farkında.) iggy ve livingston kalacak mı? iggy kalsa bile bir b planı düşünecekler mi?
    pivotlara aynen devam mı yoksa farklı bir şey mi deneyecekler? forma sponsorlarının devreye girmesiyle cap biraz daha artacak. önlerinde hamle alanı var. bakalım gelecek sene aynı derecede başarılı bir takım kurabilecekler mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın