• 1506
    a milli takim benim çocuklugumda (80ler sonu) bir gurur meselesi idi. ingiltere'den, galler'den fark yiyip yiyip döndügümüz, beraberliklere sevindigimiz yillardan bahsediyorum. belki kazanamiyorduk ama mücadele ediyorduk. her bir futbolcu o formaya bir üniforma olarak görür, bir nevi vatani görev olarak algilardi.

    $imdi bakiyorum, stadi terkediyorlar, 30 ya$inda milli takimi birakiyorlar.

    varsin yine ingiltere'den 7-8 yiyelim ama o formayi, agirligini bilenler, anlamini bilenler terletsin.

    izlanda neden ba$arili? çok ahim $ahim futbol mu oynuyorlar? catenaccio'yu mu uyguluyorlar, ispanyollar gibi belli alt yapinin eseriler mi, yoksa almanlar gibi siki bir disiplinle yogrulmu$ alt yapi egitimine mi güveniyorlar?

    son yillarda altyapiya yaptiklari yatirimin faydasini görüyorlar ama en büyük etken milli gurur! sahaya hepsi 2004 de isviçre'ye kar$i oynanan maçin öncesinde istiklal mar$i okuyon alpay özalan gibi çikiyorlar. nasil ba$arili olmasin bu adamlar?

    her milletin bir özelligi var. almanlar çali$ma, brezilyalilar yetenek, afrika takimlari güç.

    bizim de en büyük özelligimiz, bir özelligimizin olmamasi. ne yapacagi belli olmayan bir milletiz. çikar brezilyaya kafa tutariz ama bir sonraki maçta letonya'ya eleniriz. böyle bir milletiz.

    yillardir alt yapiya bir çivi çakilmadi. yine hüsran, yine hüsran. 2-3 takim haricinde (bursa, altinordu, biraz da galatasaray) altyapisi ile türk futbolunu besleyen bir ekip yok.

    yani demem odur ki gençler. her ne kadar iyi bir futbolcu da olsa, arda gibi, emre (çubuklu) gibi, volkan (yogi) gibi futbolcularin milli forma ile i$leri yoktur ve olmamalidir!!!

    ama dönüp bakiyorum arkama, kimmi$ bu takimin patronu. tüp kafayi görünce, ya neyse ya, diyorum, buna bil $ükür, $urada ukrayna 2018 için liderle 2 puan var aramizda, buna da $ükür. bir de geriden gelen nesillere bakiyorum, enesler, cengizler, u17li gençler..

    iyi olacak insaallah, düzelecek ama 3-5 sene sonra yine hüsran.

    arkasi yok, istikrar yok..
App Store'dan indirin Google Play'den alın