• 31
    muhtemel rakiplerimizden bazıları aşağıda;
    bu entry'de (bkz: #2176887) haskara arkadaşımızın verdiği linkten aldım, üzerine biraz yorum katacağım; kendisine tekrar teşekkürler çok güzel ve detaylı bir siteymiş.

    1.tur:
    bu turdaki takımlar eğer ilk ön elemeyi geçerlerse, 2.tur'a geçecek; bizim başlayacağımız tur 2.tur;, yani diğer bir değişle karşımıza gelebilecek bazı takımlar; aralarında pek kayda değer takım yok.
    fk sarajevo
    kr reykjavik
    kairat almaty
    glasgow rangers

    gibi aslında pek kayda değer olmayan takımlar var. rangers hariç, onlarda alt lige düşürülüp tekrar yukarı çıkmışlardı, o yüzden çok düşük puanları var ve 1.tur'dan başlıyorlar. bu tur'da maccabi gibi takımlarda var ama onların puanları yüksek olduğundan 2.tur'a geçerlerse seribaşı torbasından katılıyorlar kuraya, yani bize gelmeleri pek olası değil.

    2.tur:
    bu turda çekilecek kurada en yüksek puan bizde, yani seribaşı takımlardanız. biz ve bizle aynı turdaki takımlar* 1.turdan gelecek rakiplerle karşılaşacaklar. muhtemel rakiplerimizden bazıları 1.tur paragrafında var. bu turda herhangi bir takıma elenirsek süpriz falan değil, direkt olarak facia olur.

    3.tur:
    eğer karşılaştığımız ilk rakibi geçersek, ki rahatça geçeriz diye düşünüyorum, 3.turdaki maçlara da seribaşı olarak katılacağız. bu turda biraz "baba" takımlar var. ancak bunlar seri başı olduğundan karşılaşma ihtimalimiz yok. seri başı olan takımlardan bazıları: zenit st. petersburg, athletic bilbao, fenerbahçe, ac milan, everton, marsilya. (bunlarla bu turda karşılaşma ihtimalimiz yok).

    bu turda karşılaşma ihtimalimiz olan bazı takımlar bunlar: aik stockholm, fc luzern, brøndby, videoton, aberdeen, sturm graz, dinamo bükreş..

    her turdaki karşılaşmalar ve rakiplerimiz bir önceki tur sonrasında şekillendiğinden şu aşamada kesin takımlar söyleyemeyiz maalesef. üstteki takımların hepsi elenebilir de. dolayısıyla 1. tur oynanmadan 2.tur'daki durumlara bakmak, 2.tur oynanmadan 3.tur'daki durumlara bakmak aslında pek sağlıklı değil, yani çoğunlukla tahmin, varsayımlar.

    yine de bu turda takılabileceğimiz'i pek sanmıyorum. kimle karşılaşırsak karşılaşalım bu tur'da açık ara favori biz oluruz.

    4.tur:
    gruplara kalmadan önceki son tur. muhtemel rakiplerimiz: ogc nice, fk astana, partizan, panathinaikos, rosenborg bk, viitorul constanta, aek, fc sion.

    !!! önemli not; her turda genelde güçlü, isimleri tanıdık takımları yazdım, bunların dışında baya takım var.

    gruplar:
    eğer elemeleri geçersek gruplara 1.torba'dan katılacağız. ancak 2, 3 hatta 4. torbada dahi güçlü takımlar var. şu aşamada muhtemel grupların listesini çıkarmak çok zor. muhtemel bazı torba takımlarını yazayım yinede.

    1. torba; arsenal,zenit, villarreal,olympique lyon,athletic bilbao, ac milan,lazio, fenerbahçe ve biz.
    2. torba; cska moskova, club brugge, s. lisbon, steaua bükreş, bordeaux, bate borisov ve benim kupa favorilerimden everton.*
    3. torba; marsilya, real sociedad, dinamo zagreb, lokomotif moskova.
    4. torba; malmö, herta b, köln, hoffenheim, atalanta, konyaspor.

    özetle gruplara sıkıntı yaşamadan ulaşırız diye tahmin ediyorum. hırvat'a, sözleşme yenileyeceğimiz kanser oyuncularımıza, kaptana, genç semihimize ve sabri reyisimize hiç güvenmesem de biraz da kura şansıyla kapalı kutu takımlardan uzak durabilirsek çoğu takım bize sürpriz yapabilecek kapasitede bile değil.

    geçmemiz gereken 3 takım var yani gruplara kalmak için.
    ama asıl turnuva gruplarda başlayacak.

    #yönetimdefol
App Store'dan indirin Google Play'den alın