• 45
    bağımlılık yapma potansiyeli yüksek süper alet, bir biyerden başka bir yere ulaşmanın en keyifli yolu. daha önceleri üniversitede dağ bisikletinden bozma şehir tur bisikletim vardı. fazlaca kilometre yaapardık o haliyle bile, orta derece bi aletti. okul bitti kayseri'ye yerleştim, iş evlilik derken kilo birden 95 oluverdi. * bu durum beni çok rahatsız ediyordu. her ne kadar spor salonuna gitmeye çalışsam da yeni evlenmiş olmanın verdiği kıllıbıklık üzerine iş yorgunluğu eklenince bu çok sürdürülebilir olmadı. geçen yazın sonuna doğru güzel bir bisiklet aldım, çok para verirsem iyi motive olurum dedim*, ki öyle de oldu. kışın bisikletin arkasına bağlanan bir trainer alıp evde antrenman yaptım. sonrasında ise baharla birlikte yollara düştüm.
    bu trainer;
    http://www.elite-it.com/...t/turbo-muin-smart-b
    bu da düştüğüm yollardan bir kare;
    http://gss.gs/y8W.jpg
    bu arada bisiklet 2016 model bir cube attain sl. bisiklet seçimi de çok önemli. ben tamamen asfaltta süreceğim için yol bisikleti aldım. elbette konforu düşük ama hafifliği ve agresif geometrisi bana daha çok zevk veriyor. şimdi bisiklet 2 kilo hafif olsun diye dertlere düşüp 20 kilo fazlam olması mantıksız ama geleceğe yönelik yatırım olarak düşündüğüm için hassas davrandım. yol bisikletinin en önemli avantajı, bana göre, yolda göreceğiniz saygı. kaskıyla formasıyla ve yol bisikletiyle yolda geziniyorsanız arabalar sizi kolaylıkla farkediyor ve ilginçtir saygı duyuyor. ne zaman babamın çift kadro bisan bisikleti ile kısa mesafe sürüş yapsam sinek muamelesi görüyorum. kayseri gibi medeniyetin beşiği* bir ilde bile bu saygıyı görmek bence paha biçilemez.*
    geldiğim noktada işe bisikletle gelip gider oldum, 85 kiloya kadar geriledim(10 kg daha vermem lazım), endorfin bombası gibi geziyorum.
    atlanmaması gereken konulardan birisi de kask ve eldivensiz yola çıkmamak, gerçekten güvenlik önemli...
    gelelim en önemli konuya; kısırlık!. bir ürolog olarak bilimsel anlamda böyle birşey yok. fakat günlük 30 km ve üzeri bisiklet sürenlerde erektil disfonksiyon yani sertleşme problemleri riski var. pedli tayt kullanarak bu risk minimalize ediliyor. bana göre kilolu diyabetik bir insanın yaşayacağı erektil disfonksiyon riski daha yüksek. yani bisiklet ile yapacağınız kardiyovasküler iyileşme diğer risk faktörünü ortadan kaldıracaktır. kısırlığa bir baba olarak anti-tez istiyorsanız eşim şu anda ikiz aslanlara gebe, yani her türlü o tezi çürütürüm*.
App Store'dan indirin Google Play'den alın