resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:DHSC Utrecht
Yaş:39
Uyruk:Hollanda
  • 13569
    bana felipe melo'nun gönderiliş sürecini hatırlatan futbolcu. melo gönderilmeden önce de taraftarımız, passat medyasının gazına gelip "melo çok terbiyesiz hem de çok maaş alıyor. gönderilmeli artık." demeye başlamıştı. bu da takımda melo'yu istemeyen hamza hamzaoğlu, yerli futbolcular ve dursun'un işine geldi ve son dakikada gönderildi kendisi. sonrasında hamza, kendisi yerine prensi olan bilal kısa'yı ve halı sahada bile top oynayamayacak olan "kemik" lakaplı jem karacan'ı aldı. peki netice ne oldu? galatasaray sadece önemli bir orta sahasını kaybetmedi. aynı zamanda ruhunu kaybetti. o gittiğinden beri ligde tek 1 derbi dahi kazanamadık. sahada olan bitene isyan eden tek 1 tane adam yok. ismini anmak istemediğim, sözde kaptan sıfatlı vatandaş da dahil buna. biz o zaman isyan ettik. melo'yu gönderdiniz, yerine bilal gibi jem gibi saçma sapan adamlar aldınız dedik. o dönemki melo gitsinci tayfa şu an melo konusu açıldığı zaman kafasını kuma gömmekle meşgul oluyordur muhtemelen.

    bu arada buraya bir dipnot düşmek istiyorum. melo'yu sözde "mali" sebeplerden gönderdikten sonra yaptığımız transferlerin bize maliyetleri ile ilgili bir entry girmiştim. buna da bir göz atmanızı tavsiye ederim. (bkz: felipe melo/#1954124)

    şimdi benzer durum sneijder için yaşanıyor. leş ötesi bir kadroda adam hasbelkader bir şeyler yapmış. ligin asist kralı olmuş. adamın etrafında beşiktaş'taki gibi hücum opsiyonları olmamasına rağmen, quaresma'dan fazla asist yapıp asist kralı olmuş hem de. kendisi hakkında rakibimizin teknik direktörü dick advocaat "ligin en iyi oyuncusu. bizde olsaydı belki de şampiyon olurduk." demiş. 2 gün önce hollanda milli takımının formasını en çok giyen futbolcu olmuş ve hem hollanda futbolunun çok önemli isimleri tarafından hem de avrupa futbolunun en önemli isimleri tarafından onurlandırılmış ve büyük saygı ve takdir toplamış bir sneijder'den bahsediyoruz. bütün avrupa'nın saygı duyduğu bu adama taraftarımız yine basının gazına gelip "hııı o asistleri anca alanyaspor'a yapıyor bi kere :ss" gibi saçma argümanlarla ve tabii yine çok para aldığını da mutlaka belirterek takımdan gönderilmesi gerektiğini dile getiriyor. yani melo gitsinci tayfanın saçma gerekçelerini andırıyor.

    bir de son zamanlarda şöyle bir şeyler diyen birilerini gördüm: "sneijder'i savunanların favori argümanı: giderse yerine adem büyük gelecektir ehehe". peki sen hiç düşündün mü acaba bu kadar insanın favori argümanı neden bu diye? al bak, yukarıya yazdık işte! melo gönderildi. yerine alınan isimler: bilal, jem, donk. bu yönetimin çapı bu kadar kardeşim artık anlayın şunu. bu yönetim sneijder'i sattıktan sonra sizin football manager'de bulduğunuz, 100 gol 250 asist yapan wonderkid 10 numaralardan biri almayacak yani, şunu bi kafanıza sokun. işte biz sneijder'i bu yüzden savunuyoruz. zamanında melo'yu da bu yüzden savunduk, bakın netice ortada. şimdi sırf çok para alıyor diye, efendim sırf alanya'ya karşı asist yapıyor diye eften püften sebeplerle bu adam gönderilirken, yasin gibi vasıfsız bir adamın zamlı sözleşmeyi kapması, camiaya sülük gibi yapışmış olan sabri'nin yeni sözleşmeyi kapıp yeni bir ferrari daha alması eğer içinize siniyorsa, size bu galatasaray ve bu dursun özbek yönetimi ile hayatınızın geri kalanında mutluluklar dilerim. ve biz sırf bu durumu içimize sindiremediğimiz için, sneijder'i savunduğumuz gerekçesiyle "sneijdersporlu" oluyorsak, evet, ben sneijdersporluyum arkadaş. dursun özbeksporlu olmaktan bin kat daha iyidir.

    bu dursun özbek denen virüs sayesinde ben galatasaray için üzülmeyi bıraktım artık. dolayısıyla sneijder'in gitmesi beni çok da üzmez. zira bu yönetim olduğu sürece bu caimadan bir cacık olmayacağını aklı başında her insan görmektedir. üzülmekten ziyade türkiye ligini takip etmek için küçük bir nedenim olur. podolski ve bruma'dan sonra, sneijder de gittikten sonra iyice anadolu takımı kıvamına gelen takımımız hakkında bu "sneijder gitsin"ci tayfanın burada ağız dolusu saçacak küfürlerini büyük bir keyifle takip ederim.

    galatasaray'ın şu anki en büyük problemi vasıfsız yönetimidir. şimdi bu kadar uzun uzun yazdım ama buradan elbette sneijder kusursuzdur anlamı çıkmasın. sneijder elbette gönderilebilir. ama sneijder'e gelene kadar bu takımın, bu camianın 1001 tane daha önemli problemi vardır. önce onlar halledilmelidir. sonra doğru bir yönetim ve doğru bir teknik ekiple sneijder gerekirse gönderilir ama yerine de makina gibi işleyen mükemmel bir takım kurulur. o zaman zaten buna kimsenin itirazı olmaz. ancak dursun özbek yönetiminin böyle bir vasfı olmadığı için elbette ki sneijder'in satılmasına karşı çıkacağız. melo sonrası süreci nasıl yüzlerine gözlerine bulaştırdıklarına hepimiz şahit olduk. benzer bir şekilde sneijder sonrası dönemi de yüzlerine gözlerine bulaştıracaklarını gayet net bir şekilde görebiliyoruz. sabri'nin maxi pereira'dan daha iyi olduğunu söyleyen, burak yılmaz tipindeki forvetlerin en az 10 milyon euro'dan başladığını iddia eden, serdar aziz'e kefil olan adamlardan bahsediyoruz arkadaşlar. rica ediyorum kendinize gelin!
App Store'dan indirin Google Play'den alın