resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 12354
    kimin nasıl hatırlanacağını bilmeyen ya da öngöremeyen ya da örneklerine bile bakmayan cahil top tepici. 'türk halkını, insanını, kültürünü, ananelerini çok seviyorum çok önemsiyorum' gibi hiçbir samimiyeti olmayan tamamen politik laflar ediyor ama bu kültürün en güzel atasözlerinden biri olan 'ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz' sözünü bilmiyor. varsa yoksa arabesk edebiyatı, kurtlar vadisi tavırları. ben bunları söylerken arabesk kültürünü küçümsemiyorum, kimse yanlış anlamasın. arabeskin bile bir ideası, dayandığı noktaları, işaret ettiği birçok olgusu var. yazık ki arda bunlardan bile habersiz sadece boş edebiyat yapıyor şu hareketleriyle.

    bu entry'e dayanak olacak 2 örnek veriyorum sana sevgili arda turan, hani buraları okuyormuşsun ya, belki bu entryi de okursun. bunlardan ilki zinedine zidane. hangimiz zidane'ı son maçında hem de dünya kupası finalinde gidip rakibine attığı kafayla hatırlıyor? bir elin parmaklarını geçer mi? mesela biz dost sohbetlerinde hiç bunu konuşmuyoruz. konuşsak bile 'demek ki adamın bam teline dokundu' deyip geçiyoruz. büyük topçuluğu, top oynarken gösterdiği sanatı konuşuyoruz hep. şimdilerde öylesi yok diyoruz, ne adamdı be deyip eskiyi yad ediyoruz.

    ikincisi ise bizim camiamızdan, hem de toplasan aslında adam gibi 1 sene oynamış bir oyuncu: johan elmander. sor bakalım istediğin galatasaray taraftarına, hanginizi daha çok seviyoruz? hanginiz aklımıza düştüğünde gözlerimizi dolduruyor? ya da hanginiz aklımıza düştüğünde 'ya bırak ya, bizden uzak olsun' diyor?

    bunun gibi örnekleri çoğaltabiliriz ama gerek var mı? bence yok. hem bizim camiamızdan hem de dünyaca ünlü olanından birer tane vermek yeter. anlayan anlamıştır demek istediğimi. umarım bir gün kendisi de anlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın