resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 12309
    son yıllardaki tutumları, şımarıklıkları, sağa sola yaranma çabaları, futboldan uzaklaşmaları vs her şeyiyle antipatik hal almıştı, galatasaray taraftarının gözünde bile. bu süreçte de kendisini pofpoflayan, barcelona'da forma bulmamasına rağmen olayı farklı boyutlarda yansıtmak için bir tarafını yırtan çoğunlukta bir türk basını görüyorduk. lakin bugünkü olayda, bilemiyorum hakikaten neden, ama yıllar sonra üzüldüm arda'ya, ilk defa acıdım. ve açıkçası kimse kusura bakmasın ama, olası bir arda vs türk basını kapışmasında, tarafım arda turan olur şahsen. çünkü türk basını bu ülkede her türlü pisliğin ve kokuşmuşluğun ilk mermisidir. türk spor basını da bunun en çok görüldüğü alanlardan biridir, zerre de katılmıyorum şu an güzellemeler yapıp arda'yı linç eden basın mensuplarına.

    eyvallah, olayın doğru bulunması mümkün değil. fakat bu linç kültürü hiç dürüst gelmiyor, bunların ciğerini biliyoruz görüyoruz yıllardır. işlerine geldiği gibi yazar çizerler, asla kendi duruşları yoktur, her şeyi mübah görürler. yarın öbür gün her şey unutulur, bunlar yine başlar aynı teranelere. öyle ya da böyle, arda'yı da bu hale getiren türk basınıdır. daha dün başakşehirli oyuncuların olayında, daha öncesinde volkan demirel olayında, göremedik bu linç kültürünü, arkadaşlarına sahip çıktıklarını. duruşları olsa saygı duyardım şahsen, ama asla duymuyorum, türk futbolunun katilidir türk basını. 2 gün önce twitter'da gördüğüm bir örnek vereyim, halen tv'de muhabirlik yapan bir arkadaş, hasan ali kaldırım'ın fenerbahçe'nin yeni kontrat teklifini düşünmesiyle ilgili haberine ''bana bu parayı hala nasıl veriyorlar diye düşünüyor herhalde'' şeklinde yorumlamış. çok güzel, çok haklı tespit, fakat neden göremiyoruz aynı cesur çıkışları sabrilerle, selçuklarla, emre belözlerle falan da aynı şekilde? saha dışında doğru düzgün hiç görmediğimiz, camiada hakikaten etliye sütlüye karıştığı görülmemiş adama neden yapılıyor bu? aziz yıldırımlara da çaksanıza böyle, demirörenlere de çaksanıza, şeref timsalleri ! siz böyle adamına göre muamele yaparsanız, rüzgara göre şekillenirseniz, daha çok boka batarsınız, batırılırsınız da.

    tekrar arda'ya gelecek olursak, resmen yazık edilmiş bir kariyer oldu. türk futbolunda ilk defa türkiye topraklarından sıfırdan çıkıp basamak basamak barcelona'ya yükselen kariyer nasıl hiç edilir, koskoca çocuk, hayat dolu, şen şakrak adam nasıl bu ruh haline girer, konuşamaz, kendini ifade edemez hale gelir onu gördük. allah sonunu hayretsin, ne olursa olsun, ne kadar kızgın olursak olalım, arda'nın şu hale gelmesi üzüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın