resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 12298
    çok tehlikeli şeyler vardır. normalleştirme kalıbını kullanmayalım hadi, sıradanlaştırma diyelim. şiddetin sıradanlaştırılması, nefret suçlarının sıradanlaştırılması; bunlar çok rahatsız edici şeyler. aslında arda'nın yaptığı çok büyük bir şey değil demek, şiddeti sıradanlaştırmak demek.

    arkadaşlar şiddet sıradanlaşırsa yarın bir gün birisi size en ufak tartışmada bıçağı takabilir, muştayla elmacık kemiklerinizi parçalayabilir, anne-babanızı veya eşinizi dostunuzu hastanelik edebilir. gideceği uç noktalar bunlardır. ve uç noktalara gitmeyeceğinin garantisi yoktur. arda denilen şahıs, ki kendisine de nötr biriyim çünkü galatasaray'da oynamıyor ve milli futbolcu oluşu beni ilgilendirmiyor, birine öyle veya böyle saldırmış. yani hoş bir şey mi bu? sıradan bir şey mi? güzel bir şey mi?

    üç aşağı beş yukarı okur yazar insanlarız. araştırma, okuma sevdamız var ki yazılan ve okunan bir mecradayız. böyle bir mecrada dahi şiddetin sıradanlaştırılması korkutucu. yapmayın etmeyin.
    yeni türkiye'nin en çok izlenen sinema karakteri tokatçı, başkanı tokatçı, başbakan'ın müşaviri tekmeci, bari sporcusu dayakçı olmasın.
    şiddet üniversitelerde bile sıradanlaştı neredeyse. ankara'da dil ve tarih-coğrafya fakültesinde pazartesi günü olay çıktı. birkaç gün önce cebeci kampüsünde ramazanda yemek yenmez diye saçma sapan hareketler yaptı bazı tipler, olay çıktı.

    bari şu kadar göz önünde insanlar gazeteci falan dövmesin. volkan babacan'a gerekli tepki gösterilemedi. volkan babacan'ın milli takıma bir daha alınmaması lazımdı. ne demek sinirine hakim olamamak? sinirine hakim olamadıysan, birine zarar verdiysen bunun bir bedeli olmalı yahu.

    yoruldum. şiddetin ve kötü şeylerin sıradanlaştırılmasından yoruldum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın