• 36
    öncelike katılan herkes teşekkür ediyorum. sancılı hazırlık dönemine rağmen bir şekilde kadroyu tamamlayıp maçlarımızı eksiksiz oynadık. günün sonunda herkesin yüzü gülüyordu. dean saunders'ın yüzü bir başka gülüyordu tabi. her zirveye olduğu gibi buna da renk kattı, ona ayrıca teşekkür ediyorum. resimler büyük ihtimal bu gece facebook'a düşer. finalde dean saunders'ın rakibi olan haldunüstünelinsactokasi jr'a da teşekkür ediyorum bizi eksik bırakmadığı için. adamı grubu doldursun diye aldık finale çıktı.*

    bana gelince ölüm grubu olan sarı grupta 13 puanla 4. olarak çeyrek finale çıktım. ve kırmızı gruptan dean saunders ile eşleştim. neden ölüm grubu diyorum, dean saunders kırmızı gruptan 13 puanla lider çıkarken, ben sarı gruptan 4. olarak çıktım. böyle de bir dengesizlik oldu gruplarda. neyse maça başladık. dean saunders oyuncu performanslarından şikayet ederken golü bulduk. sanırım anelka atmıştı. kesin yenilicem nidaları eşliğinde sinsice bana yaklaşıyordu aslında. ve 2 dakikada* bulduğu gollerle 2-1 öne geçti ve geriye yaslandı. bizde de moraller zaten düşmüştü ikinci yarı da gol bulamadık ve 2-1'lik skorla mağlup ayrıldık. yalnız maçta kalpler küt küt attı. bu kadar heyecanlanacağımı tahmin etmemiştim. ama şunu itiraf etmeliyim dean'in finaldeki oynadığı futbolu bana da oynasaydı fark yerdim heralde. bana karşı kötü oynamasına karşın kazandı. finalde çok iyi oynadı, çok güzel goller attı. tekrardan tebrik ediyorum. parçalı da umarım yarın ki 25 ekim 2009 fenerbahçe galatasaray maçına uğur getirir. bol gollü galibiyetlerde giy inşallah.

    pes 2009 oynadık bilindiği gibi. veda niteliğinde oldu herkes için. ben artık rafa kaldırdım. pes 2010 sayfasını çeviriyorum bugünden itibaren. böyle bir günün tekrarı kaçınnılmazdır. pes olduğu sürece turnuvalarımız devam edecektir. bu birincisinde biraz tecrübe etmiş olduk.

    biraz karışık olsa da maçlar bir şekilde yapıldı. bazı makinelerin sonradan açılması, formation ayarları zamanlarının dengesizliği gibi olaylar gereksiz zaman kayıplarına yol açtı ve çoğu kişi rakibinin maçlarının bitmesini bekledi. bundan sonra yaparsak herkes aynı anda starta basıp başlatma olayını kesinlikle atlamayacağız. ayrıca bazı makineler de televizyondan mı bilmiyorum çok yavaştı. final maçının oynandığı makine gibi olsaydı herkes eşit şartlarda maçlarını yapabilirdi. bu da tekno play'in ayıbı oldu. gerçekten çok zorlandım özellikle birinci makinede. 5. katı kara listeye aldık. bundan sonra diğer katlara hücum edeceğiz.

    bu turnuvaya gelen hiç kimse pes profesörü değildi. mağdur duruma düşmeyelim diye son anda gelen yazarlara sonsuz teşekkür ediyorum. işte kardeşlik, dostluk budur. herkes eğlendi maçını yaptı, kaybeden de eğlendi. maksat beraber olmaktı. birbirimize her zaman vakit ayırmalıyız diye düşünüyorum. ilişkimizi sadece sanal ortamdan yürütürsek sıradanlaşmaya başlar.

    şimdilik aktaracaklarım bu kadar. bir sonraki zirvede buluşmak üzere. dean saunders'ın dediği gibi pes olur, halı saha maçı olur yeter ki beraber olalım. bunlar sadece araç, yarın bi gün su topu maçı da yapabiliriz. bir yere otururuz galatasaray'ı konuşuruz. yaşamın rutininden birazcık da olsa uzaklaşıp hayatı daha yaşanabilir kılmaya var mısın sözlükçü? * *
App Store'dan indirin Google Play'den alın