• 194
    tam anlaşılmadığından ötürü buraya yazayım dedim. insanların aklına galatasaray deyince farklı şeyler geliyor.

    hani diyorlar ya "nasıl küseceksin galatasaray'a?"...

    ben bunu diyen insanları anlıyorum. anlamadığım galatasaray'dan soğumak raddesine gelen insanları nasıl anlamadıkları. nasıl "dursun gidince seveceksen sevme" yüzeyselliğine takılıp kalabildikleri.

    insan aşık olduğu renklere kızabilir mi? önce sarı kırmızı pasteli tükenen bir çocuk nasıl küsebilir onca anlam yüklediği, inandığı, güvendiği ne varsa ona vermiş bir varlığa küsmesi?

    bizim küstüğümüz, kızdığımız, sinirlendiğimiz galatasaray bu değil. ancak biz galatasaray dedikçe kafasında canlanan bu, bu şekilde tepki veren renkdaşlarımızın.

    halen daha kombine almayı forma almayı kulübe maddi destekte bulunmayı taraftarlık sayan renktaşlarımız var.

    anlamıyorlar, anlatamıyoruz.

    bir gayret bir daha anlatalım. bu cümleden itibaren "galatasaray" kelimesi kullanırken lütfen akıllarımıza aşık olduğumuz kelime gelmesin.

    bahsettiğimiz galatasaray bir dernek. bir yönetim. bildiğimiz yönetimden de bahsetmiyorum. kulübün sahipliğini yürüten bir avuç insandan bahsediyorum. bu bir avuç insan aşık olduğumuz galatasaray'ı tıpkı siyasi partilerin "din"i, "atatürk"ü kalkan edinmeleri gibi aşkımızı kalkan ediniyorlar.

    nasıl mı?

    "biz" diyorlar, "nasıl yönetirsek yönetelim, ne yaparsak yapalım bu taraftar aşkı için maddi manevi destekte bulunacak" diyorlar.

    şimdi soruyorum ey galatasaraylı ey kötü günde takımına sahip çıkmak için dişinden tırnağından arttırdığını bu kulübe harcayan kardeşim, sen bu adamlara koşulsuz bu desteği vererek mi galatasaray taraftarı oluyorsun?

    sen bu desteği verdikçe bu adamlar bu şekilde devam edecekler. 3 senede 1 şampiyon olacaksın içeride fbjk'yi yeneceksin en fazla da 4 senede 1 çeyrek final oynayacaksın. asla ama asla planlı bir takım olamayacaksın. asla ama asla avrupalıların gerçek bir rakibi olamayacaksın. çünkü bu adamlar küçük olsun bizim olsun istiyorlar galatasaray'ı.

    artık allah aşkına kimse vay efendim galatasaray'dan soğunur mu, vay efendim neden kombine almıyorsunuz neden forma almıyorsunuz neden maça gelmiyorsunuz demesin.

    lütfen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın