• 302
    dünyada profesyonel seviyede* basketbol oynanan en büyük ikinci turnuvadır. fenerbahçe'nin bu turnuvayı kazanması bu gerçeği değiştirmiyor ne yazık ki.

    ncaa, üniversite takımları arasında oynanan ve oyuncuların genellikle nba basketboluna hazırlandıkları bir platformdur. nba takımları tarafından draft edilmeyen oyuncular oynamak için avrupa liglerine transfer olabilir. ncaa'de tutunamayan basketbolcu gibi bir durum pek söz konusu değil. ncaa basketbolcusu ligde kendi üniversitesinden mezun olana kadar tutunabilir yani. ondan sonra rota ya avrupa ya da nba. avrupa'ya transfer olan oyuncu nba'de tutunamadığından transfer olur.

    wnba kalite olarak euroleague'den kesinlikle yüksek değildir. ancak abd'deki şehir takımı destekleme kültürü ve basketbola olan genel sevgiden ötürü erkekler euroleague'e oranla amerika sınırları içinde daha popüler bir organizasyondur.

    adriyatik basketbol ligi olan aba "eski yugoslavya" takımları arasında oynanır ve euroleague'den daha yüksek kalitede veya daha popüler olmasına imkan yoktur.

    açılımı "american basketball association" olan aba organizasyonunda yapılan son maç ise 1976 yılına ait. orada tutunmayı başaran basketbolcu abimiz sırrı neyse bize de söylesin. seksen yaşında uçarak milletin üzerinden smaç basmak epey eğlenceli olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın