• 1
    sezonu erken açmak sanki vebalı olmak gibi algılanıyor. sezonu erken açan da ligin ortasından itibaren düşüşe geçermiş, mahvolurmuş gibi bir intiba var.

    bu görüş sadece bir şehir efsanesi. hiç alakası ilgisi yok. sadece aşırı sıcaklarda antreman zorluğu var ki o da zaten avrupaya yani serin ülkelere gidildiğinden hiçbir problem yaratmaz.

    neymiş osmanlıspor sezonu erken açmış ta sezonun sonuna doğru kondisyonları düşmüş. o nedenle seri mağlubiyetler almış. bunlar sadece mağlubiyete kılıf arayan hocaların uydurmaları. şimdi bunun nedenlerini açıklayayım.

    bursaspor sezonu erken mi açtı lig sonuna doğru gelenden beş gidenden altı yedi. fener sezonu geç mi açtı hiçbir derbi mağlubiyeti yok sayılır. hala da en üst seviyede oynamaya çalışıyor. daha nice örnekler verilebilir.

    sezon planlamasıdır önemli olan. planlamanı iyi yaparsan hiçbir sorun yaşamazsın. sende sadece 11 futbolcu yok 26 futbolcu ile çalışıyorsun. rotasyonu iyi uygularsan erken oynadığın maçlar hazırlık maçı gibi olur. zaten ön elemedeki rakipler amatör takım kıvamında takımlar oluyor.

    insan akıl sahibidir. aklını iyi kullanırsa çözemeyeceği hiçbir problem yoktur. ancak bizim yönetimde yeterince futbol aklı olmadığından panik havası yaratıyorlar.

    3 haziranda tatile çıkılıyor. ilk avrupa elemesi 14 temmuz civarı. demekki 40 günden fazla zamanın var. 26-27 gün tatil yaptırırsın futbolcularına. 13 günlük antremanla da ilk hazırlık maçına çıkarsın. ne var bunda. zaten her takım on günlük antremanın ardından hazırlık maçlarına başlar.

    hatta takımın genç futbolcularını bir hafta daha erken kampa alabilirsin. bunlar zor şeyler değil.

    biz dört-beş ilk onbir futbolcusu transfer edelim gerisi o kadar zor değil. hatta futbolcuların göbeklenmemesi açısından belki daha da faydalı olur.

    yani 3. ile 4. olmak arasında önemli bir fark yoktur. ancak bu konya'yı yenmemiz önemli değil anlamına gelmez. konya'yı yenmeliyiz ama öyle fazla büyütmeden.
App Store'dan indirin Google Play'den alın