• 43
    yoğun mesaiden dolayı ancak arda'nın golüne yetişebildiğim özellikle ilk yarısını kaçırmış olmama isyan ettiğim karşılaşmadır.

    gaziantepspor'a karşı olan bir kaç senelik talihsizlik kırılmıştır. daha kırılacak talihsizlikler de yok değildir hani.* özetlerden izlediğim kadarıyla ilk yarı çok bastırıp ikinci yarıda da anlamsız bir şekilde defans yapmış takımımız. fakat bu maça dair çıkarılması gereken bir ders varsa galatasaray'ın çift forvetle oynamaması gerektiğidir. forvet kim olursa olsun, nonda,baros yada ümit; forvet oyuncumuz gol atamasa bile gerisindeki muhteşem ayaklar elbet gol atıyorlar. zaten bu sene çift forvetle çıktığımız karşılaşmalar bizim için iyi geçmedi. sanırım artık skibbe de böyle düşünüyor.

    öncelik olarak benfica deplasmanı var ve bu maça da mutlaka tek forvet olarak çıkmamız gerekiyor. çünkü türkiye'de en kaliteli kanat oyuncularına sahip bir takımken ve en önemli sorunumuzun orta sahada daha çok topa sahip olmak olduğu düşünülürse en mantıklı olanı da budur. bugün itibariyle ligde atılan gollere baktığımızda, kewell+lincoln+arda toplamda 11 gole sahipler. bu sebeple gol yollarında sıkıntı olmadığı açıkça görülüyor. ligde bu sayılara ulaşamayan forvetler olduğu da bir gerçek.*

    skibbe'nin takımı daha iyi tanımaya başladığını ve oyuncularıyla daha yakın olmaya başladıkça başarının artacağına inanıyorum. ilk maç olan benfica maçından itibaren geçireceği zorlu süreci başarıyla atlatırsa ki ben öyle tahmin ediyorum; skibbe'nin de kendine olan güveni artacaktır. bu süreçte en çok rol oynayacak isimler ise bana göre; cevat güler, sabri, ümit ve lincoln.

    yollamak üzereyken gelen edit:
    an itibariyle de sol framede yeni açılan bir başlık da bu tezimi destekler nitelikte sanırım:(bkz: futbolcularin skibbe yi sevmesi)
App Store'dan indirin Google Play'den alın