• 47
    galatasaray'ın 14 senelik hasretini bitirip şampiyon yapan, ayrıca bir yılda klübü 13 dalda şampiyon yapan , galatasaray klübünün kendisinden sadece 9 yaş küçük, dün kaybettiğimiz efsane başkanı.

    ünal aysalla birlikte gördüğüm en iyi başkan. bunu para, pulla , işadamlığı ile değil, sporcu kimliği, ağırlığı ve duruşu ile başaran insan. bir kere adı lakabı, ''spor'', yani spor ali. gençliğinde başta futbol, atletizm, boks olmak üzere bütün sporlarla ilgilenen ve galatasaray çatısı altında yapan civa gibi adam. galatasaray'ın sporcu başkan geleneğinin en güzel örneklerinden..

    ali sami yen, özhan canaydın, duygun yarsuvat, ali dürüst vs gibi balkan göçmeni başkan ve yönetici ekolündendir.

    tıp doktoru, hemde dahiliye profesörü titri de var bildiğim kadarıyla. işin enteresan yanı, 41 yıl boyunca galatasaray klübünün ve lisesinin bedelsiz doktorluğunu yapmış kayıtlara göre. haftada bir gün gelirdi, çantasıyla revire, hasta olan özellikle daimi yatılı öğrencileri tedavi eder, ilaç yazardı.. bildiğin çekinirdik, yılışıklık, saygısızlık falan hak getire, yerdin fırçayı..

    turgut özal'ın bacanağı , parti kurucusu, milletvekili ve içişleri bakanı. bu yanı da çok enteresan. birçok galatasaray yönetiminde yer aldı, buna diğer efsanevi başkan selahattin beyazıtta dahil olmak üzere, hani şu rivayı galatasaray'a kazandıran beyazıt yönetimi. hatırımda doğru kaldıysa , kendi başkanlığında da florya'nin kazandırılmasında da önemli bir rol oynadı.

    ''her nefeste galatasaray'' ve ''seni sevmeyen ölsün'' gibi sloganlarından anlaşıldığı üzere çokta yürekten galatasaraylıydı. 14 senelik hasretin bitmesinde bu duygusal başkaldırışı önemli rol oynamıştır. 100 küsur yaşında bile galatasaray deyince gözleri ışıldardı.

    gönülden rahmet ve huzur dilerim sana büyük başkanım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın