resim
Marcelo Alberto Bielsa Caldera
Görev:Teknik Direktör
Takım:Uruguay
Yaş:69
Uyruk:Arjantin
  • 318
    bu zamana kadar hiç kupa kazanamamış vasat teknik direktör.

    ama müthiş taktisyen, muhteşem antreman yapıyor, takım zıpkın gibi oluyor! kupa? o yok. o önemli değil. önemli olan takımın hayvan gibi koşması.

    bu zamana kadar çalıştırdığı en büyük takım marsilya. 2014 2015 sezonu. yaptığı en skandal iş takıma yeni katılan doria'yı "ben bu adamı istemedim ki bana ne bana ne ben deliyim deli kararlarım var" diyerek silmesiydi. 20 yaşında acayip potansiyelli bir stoperdi doria. 8 milyon euro'ya transfer olmuştu marsilya'ya. o zamanlar piyasa değeri 7,5 milyon euroydu. sırf bu adamın saçma sapan şovu yüzünden kariyeri sekteye uğradı. hala da kendini toparlayabilmiş değil doria.

    peki marsilya'da ne yaptı? bu muhteşem taktisyen hoca fransa kupasında dördüncü lig takımı grenoble takımına penaltılarda elendi. fazla taktik yapmıştı sanırım... fransa lig kupasında da rennes'e yenildi. belki de lige odaklanmıştı? hemen lig sonuçlarına bakalım.

    ligi dördüncü sırada bitirmiş. marsilya için başarı sayılmamakla beraber aşırı kötü performans denilemez; sadece kötü denilebilir. ki kötü. yani bu kadar abartılan bir hoca için insan daha başka şeyler bekliyor. sahi lig dördüncüsü bir hocayı bu kadar överken lig ikincisi lyon'un teknik direktörü -ki kadro olarak denkler- hubert fournier için neden methiyeler dizilmedi? çünkü hubert fournier düz bir teknik direktör. bielsa ise şovmen.

    açık ara dünya futbol tarihinin en overrated teknik direktörü. gerçi başka ülkelerde bu kadar umursanıyor mu bilmem. malum bizde tribün dergi vasat futbol romantiği oluşumlar çok sever böyle adamları. o yüzden öyle bir algı var ki bizim insanlarda, sanırsın her sezonu bir kupayla bitiren kurt hoca. oysa sıfıra sıfır, elde var sıfır. bomboş adam.
    `
App Store'dan indirin Google Play'den alın