resim
Jürgen Norbert Klopp
Görev:Teknik Direktör
Takım:ara verdi
Yaş:57
Uyruk:Almanya
  • 306
    kendisi taktiksel olarak en sevdiğim teknik direktör. oynattığı takımlarda farkı hemen hissediliyor. ayrıca biraz da sevdiğim bir kulüp liverpool'a gidince doğru düzgün futbol keyfi almak adına bu sezon çoğu maçını kaçırmadan izlemeye çalıştım(u: 4-5 tane deplasman maçını kaçırdım, mancini dönemimiz gibiler zaten deplasman konusunda).

    rakiplerine oranla zayıf sayılabilecek bir kadroya sahip olmasına rağmen oyuncularından maksimum verim alıp, gayet izlemesi zevk veren çok ama çok akıcı bir ofansif futbol oynattı bu sezon. ilk 6 sıradaki takımlardan hiçbirisine yenilmemiş ve ilk 6 takım baz alınırsa hepsinden fazla puan toplamışlar. ama özellikle aşırı kapanan alt seviye deplasman takımlarına karşı bitiricilik sorunları yaşadılar. hele bir burnley maçı vardı %80 topla oynama, baya fazla şut, ama kalelerine gelen toplamda 2 şutta gol olunca 2-0 yenilmişlerdi. bu arada defansları çok sakat, hataya müsait. kafa toplarından çok fazla gol yediler.

    2016 da çok iyi giderlerken sezonun en iyisi seçilen sadio mane'nin afrika kupasına gitmesi, aynı anda coutinho gibi oyuncuların sakatlanması sonucu felaket bir 2017 ocak-şubat geçirdiler. galibiyetsiz, fa cup; league cup maçları dahil. wolverhampton gibi 2.lig ekiplerine evlerinde elendiler. kadro derinliği baya sıkıntı çıkardı yani; sturridge 'de sezonu serdar aziz gibi geçirince takımca bitiricilik problemleri çıktı. sonra biraz daha toparlayınca şampiyonlar ligi vizesini aldılar.

    medyada şampiyonlar ligine katıldıklarından dolayı "klopp çok harcama yapacak, yetki aldı" vs haberleri çok gördüm ama kulübe yakın spor gazetecileri bu haberlerin biraz clickbait olduğunu söyledi. zaten klopp çok transfer yapan birisi değil. 1 sezondur sağ ayaklı sağ ortasaha oyuncusu james milner'ı sol bek oynatıyor, devre arasında bile oyuncu almadı. timo werner'ı alma imkanları olursa muhtemelen kaçırmazlar, hakkında çok haber var. onun dışında "pogba" tarzı star transfer yapacaklarını sanmıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın