resim
David William Moyes
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:61
Uyruk:İskoçya
  • 187
    sunderland'i küme düşürdükten sonra kovulmuş bir garip adam. başarılarından yada istatistiklerinden dolayı değil, aynı zamanda düşüncelerinden dolayı hamza hamzaoğlu'na benzetiyorum biraz.

    alex ferguson'dan sonra manchester united'la 6 yıllık anlaşma imzalamıştı* ama başarızlık bir yana felaket futboldan sonra 2 senede kovuldu. şu anda devam etseydi 4. senesini bitirmiş olacaktı. peki bu kovulduktan sonraki 2 sezonda ne yaptı? 3 kez kovuldu başka takımlardan. bu arada tüm suç kendisinde değil tabi, çoğu united taraftarı da şöyle düşünmekte; alex ferguson'dan sonraki sezon kadroları felaketti, bizim geçen sezon gibiydi neredeyse. oyuncular saf'ın son sezonu olduğundan biraz daha ekstra oynamıştır tabi ama ferguson'un da 11 tane tahtayla şampiyon olabilecek kadar üst düzey bir teknik direktör olduğunu belirtmeden de olmaz. / biraz yazmıştım onun hakkında da burada: (bkz: sir alex ferguson/#2056616) /

    moyes'a geri dönecek olursak bazı garip demeçleri:

    kendisinin elinde sanıyorum n'didi gibi çok iyi oynayan bir oyuncu varken bir ingiliz, daha sıradan oyuncuyu oynatmakta ısrar etmesi üzerine sorulan bir soruya: "evet n'didi daha iyi ve formda ama takımın ingiliz gibi olması için başkaları oynuyor yerinde." herhangi bir şekilde yabancı sınırı vs gibi bir durum yok; zaten kendisi de öyle demiyor, yada taktikten dolayı demiyor. orjinal sözü şöyle birşeydi: "i admit i dropped him to make team look more british".

    ayrıca sunderland taraftarı da kendisini sevmiyor. takıma geldiğinde "düşmeyeceğimizden eminim, işimiz kolay" tarzı açıklamalar yaparken 1-2 mağlubiyet sonra daha iş kesinleşmemişken "muhtemelen düşeceğiz takım iyi değil" ve düştükten sonra "düşeceğimiz belliydi zaten" tarzı trajikomik açıklamalar yapmış birisi.

    bence everton'da çok iyi iş yaptı tabi manchester united'a gelme şansı bulmadan önce. ama büyük kulüp farklı bir şey; orayı kaldırmak, daha özel ve yıldız oyuncularla oynayabilmek farklı. bu kötü united tecrübesi kendisine bir antrenör olarak zarar verdi, belki değişik taktikleri denemekten çekinir oldu aynı hatalara düşmemek için, kendi çizgisini kaybetti vs.

    muhtemelen bundan sonra premier lig'de takım bulabileceğini sanmıyorum; belki seneye yine düşmek üzere olan takımlar kendisine teklif yapabilir. belki de everton'a dönebilir eğer ronald koeman giderse, her 2 taraf için de güzel olabilir.

    edit: bu entry'i bir kaç saat önce manchester united başlığını görünce yazasım geldi. biraz doğaçlama, aklıma gelenleri, hatırladıklarımı yazdım; araştırma yapmadan yani. arada ufak yanlışlıklar olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın