resim
Saffet Sancaklı
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:58
Boy:1.90
Uyruk:Türkiye
  • 77
    mecliste yaptığı konuşmayı az önce dinledim. en ufak zeka parıltısı yok. tamamen kahve goygoyu. açmak için benzeri yorumları başka futbolcular için yapalım:

    "bugün monaco'nun falcao diye bir futbolcusu var. yılda 15 milyon euro alıyor. vergiyi ve uçak biletini koy, ohoo. sonra monaco niye batıyor :("
    "bugün barça'da messi diye bir futbolcu var. adam 100 milyon maaş alıyor. sonra barça niye batıyor diye sormayın."
    "sen tam olarak cristiano ronaldo'nun ne kadar maaş aldığını biliyor musun?"*

    e, tüm futbolcular için benzeri bir hesap yapılabilir. üst düzey liglerin futbol piyasasında kimse yılda 20000 tl kazanmadığına göre batmayan kulüpler niye batmıyor? çünkü batmayan kulüplerin bu maaşları ödediği futbolcular aynı oranda kulübe maddi katkı da getiriyor.

    yine saffet gibi açıklamak gerekirse:

    "bugün uefa şampiyonlar ligi kazanana 15 milyon euro veriyor. eski parayla 15 trilyon. bunun daha önceki turlarda verilen para ödülleri, organizasyona harcanan parası var. geçti mi iki katını? sonra uefa niye batıyor?"

    kısaca, futbol gibi normal rakamların konuşulmadığı bir alanda sadece x futbolcunun maaşının normal insanlara kıyasla ne kadar çok olduğu gibi bir çıkarım yaparsan sadece fikrini terim'in sevdiklerini biz de sevmeli, sevmediklerini eleştirmeliyiz algoritmasına göre belirleyen fanboy'lardan ve kahvehane ahalisinden alkış alırsın.

    evet, yapılması gereken takıma katkı vermediği halde 3 milyon euro maaş alan selçuk üzerinden galatsaray'ı sorgulamaktır. çünkü sneijder'e giden para geri dönüyor, selçuk ise kara delik gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın