• 2207
    7 mayıs 2017 beşiktaş fenerbahçe maçında, son saniyede hakemin önünde adam olduğundan görmesinin imkansız olduğu, bir kol hareketi ile yapılan faul sebebiyle (dikkat edin kale arkasından göründüğü gibi omuz değil) kaybettikleri 2 puandan sonra; 2 haftadır olan hakem hatalarını televizyonda sorguluyorlar. doğru fener maçında bir penaltıları verilmedi, alper atılmalıydı, emenike faul yaptı, 30 nisan 2017 başakşehir beşiktaş maçında başakşehir'den (45 santimetre ile) ofsayttan gol yediler.

    peki alper'in atılması gereken 7 mayıs 2017 beşiktaş fenerbahçe maçında tolgay'ın kırmızı görmesi gerektiğini,
    yine aynı maçta fener'in bir penaltısının yendiğini,
    16-17 sezonunun ilk yarısı oynanan başakşehir maçında, son beşiktaşlıdan en az 3 metre geriden çıkan başakşehirli oyuncuya ofsayt çalındığını,
    queresma'nın 16-17 sezonunun ilk yarısında 3, 4 kere 2'den fazla maç ceza alması gereken ama verilmeyen kırmızı kartlarını,
    16-17 sezonunun yanlış hatırlamıyorsam ilk yarısında başakşehir'in liderken çok kötü bir hakem hatasıyla kaybettiği 2 puanı
    ve benzerlerini niye sorgulamıyorsunuz?

    hadi beşiktaş'ın 2 puan ve başakşehir'in de 4 puanını ekleyelim. şuan başakşehir lider olacaktı. diğer hiç bir şeyi saymadan denklem bu oluyor.

    demek istediğim 3 büyükler sakın ama sakın hakem hatalarını sorgulamasınlar. hem en büyükler hem de en mazlumlar. bu düşüncede bir tuhaflık var.ben hakem konuşmamaya çalışan bir adamım, televizyondakiler sizin de öyle olmanızı rica ederim. çünkü dünde olanları da topladığımız da aslında 3 büyükler artıda. aslında siz televizyondakiler böyle olduğunuz için, taraftarlar böyle. aynı zamanda biz taraftarlar böyle olduğumuz için televizyondakiler böyle. toplamda biz böyle olduğumuz için hakemler böyle.

    daha önce queresma'ya verilmeyen cezalar yüzünden,
    talisca'nın 7 mayıs 2017 beşiktaş fenerbahçe maçında yaptığı hareketten 1 maç ceza alması yüzünden,
    senelerdir 3 büyüklerin kayrılması yüzünden, başakşehir'ler haberci dövme hadisesinden adam akıllı ceza almadı.
    16-17 sezonunda rize mali kriterlere uymaya çalışırken kümede kalamazken, kayseri mali kriterleri ters düz ederken kümede kalabildiği için bu düzen böyle.

    futbolun neredeyse her parçası rekabette eşitlik ilkesini yok ettiği için bütün bu dert yandığımız sıkıntılar var.

    peki bütün dert ettiğimiz sıkıntılara biz sebep oluyorsak, neden biz düzeltemiyoruz. çünkü sadece bizim canımızı yandığında sesimizi çıkartırken, bizim lehimize olduğunda "oh be" diyoruz.

    örnek:
    bruma 16-17 sezonunda yumruk attığında ve atılmadığında, burada 3, 4 yazı dışında 10'larca bunu görmezden gelen yazı okudum.
    aziz yıldırım 16-17 kadın basketbol play-off final turunun ilk maçında rakip başkana yumruk attığında "iyi yapmış." diyen onlarca antu mesajı gördüm.26.11
    26 kasım 2016 tarihinde oynanan beşiktaş başakşehir maçında çalınan ofsayt için "o nasıl ofsayt?" dendiğinde "ağlama..." diyen 10'larca mesaj gördüm ekşi'de twitter'da.

    sırf şu tablodan bütün toplumsal yozlaşmamızı algılıyabilirsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın