resim
Yasin Öztekin
Takım:Bucaspor 1928
Mevki:Sol Kanat
Yaş:37
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 3154
    mevcut maaş yapımız düşünüldüğünde yasin'in zam isteği oldukça normal aslında. yasin hayranı falan da değilim onu da söyleyeyim en baştan, hatta pek de sevmem, yanlış anlaşılma olmasın.

    bir kere galatasaray'ın bir maaş standartı yok, tüm sorun bundan kaynaklanıyor. kadro kurulurken böyle bir planlama yapılmamış. 9-10 maça çıkıp 2 milyon euro alan bir serdar aziz, yıllık 2.5 milyon euroya kulübe ısıtan de jong, 2.9 milyon euroya sahada yürüyen selçuk, oynadığı her maçta gol yediren semih kaya'nın 1.7 milyon euro aldığı yerde her maçta 11 başlattığın, kadronun vazgeçilmez elemanı yaptığın yasin 1.10 milyon euro kazanıyorsa bu işte bir yanlışlık vardır ve yasin'in zam isteği normal karşılanabilir.

    şimdi büyük ihtimalle herkes şunu söyleyecek; "yasin galatasaray'dan yarın ayrılsa bugün kazandığı maaşı veren bir kulüp bulabilir mi bulamaz mı?" cevap belli, 1.20 milyon euro teklif alması bile imkansız gibi bir şey. ama bu tam olarak konuyla alakalı değil, her durumu kendi şartları içerisinde değerlendirmek gerekir. yukarıda saydığım bütün futbolcularla yasin her gün aynı yerde antreman yapıyor, aynı sahada maça çıkıyor. ister istemez bu adamların hepsinin kendisinden daha fazla para kazandığı aklına gelecektir ve zam isteğinde bulanacaktır.

    ama şunu da söyleyeyim, yasin'in zam isteği normal fakat yasin'e zam yapılması mantıklı bir çözüm değil ve yapılmaması gerekiyor. yapılacak olan çok net, gelecek sezon kadroda kalmaya devam edecek çöplerin maaşı %40-50 aşağıya çekilmeli ve maaşlarda üst sınır belirlenmeli. şundan bahsediyorum; gelecek sezon radikal bir karar alınacak ve bir maaş standartı oluşturulacak. kadrodaki en iyi yerli futbolcuya 2 milyon euro maaş, en iyi yabancıya da 3 milyon euro maaş verilecek bir sistem oluşturulmalı. bu sisteme geçildikten sonra, atıyorum selçuk inan seneye 1.7 milyon euro maaşa, semih kaya 750 bin euroya oynarken yasin öztekin maaşında zam isterse bu isteğinde haksız olur. çünkü zaten takım standartları gereği ortalama olarak hak ettiği maaşı almış olur, zaten öyle bir ortamda yasin maaşıma zam yapın deme cüretinde de bulunamaz.

    ben bir de sadece bu sezonki kadrodan bazı oyuncuların maaşını örnek verdim yasin'in maaşıyla karşılaştırırken. mesela şu örneği de verirsem daha net anlaşılacaktır muhtemelen anlatmak istediğim şey. yasin 2014-2015 sezonunda şov yaparken, pandev'e yıllık 2.4 milyon euro verdik. adam türkiye kupasında oynadı, 3-4 gol attı aldı, yasin'in 2 senede kazanacağı parayı 1 senede aldı gitti. çok mu gerek vardı o sezon pandev'i kadroya katmaya? rotasyon olsun diye oyuncu alıyoruz, o oyuncuyu alırken bile ciddi bir riskin altına giriyoruz. rotasyon olsun diye aldığın oyuncu 1 milyon euro alır, 2.4 milyon euro almaz. alırsa da böyle karşılaştırmalara konu olur.

    kısaca demek istediğim, sorun yasin'in maaşına zam isteğinde değil yönetimlerin uyguladığı maaş politikasında. maaş politikasının iyi uygulandığı bir ortamda yasin zam isterse tekmeyi vurursun ki tekrar söylüyorum öyle bir ortamda hiç bir futbolcu ağzını açıp da zam isteğinde bulunamaz. sene başında aldığın, nasıl bir verim alacağın şüpheli olan serdar aziz'e, eren'e, tolga ciğercilere bol keseden maaşları saçarsan, 3 sezondur hangi hoca gelirse gelsin ilk 11'e koyduğu yasin 1.1 milyon euro alırken zam isteyince haksız olmaz. ha gelecek sezon yasin'e, selçuk'a, semih'e aşağı yukarı bütün yerli futbolculara tekme vurulacaksa, ben varım. ama yasin maaşına zam istedi diye gönderip, selçuk inanlar parayı cukkalamaya devam edecekse yine bir şey değişmeyecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın