resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:DHSC Utrecht
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 13218
    her futbolcunun meziyeti farklıdır. mesela bruma yılan gibi gider ama pas atma özürlüsüdür. sen onu 10 numara oynatalım top dağıtsın dersen bruma bir işe yaramaz. ya da yasin. çünkü adam kafayı kaldırarak oyun oynamaz ki top dağıtabilsin.

    bir diğer olay da yeterlilik. mesela semih bu takım için çok yetersizdir. yeri iki alt lig olmalı. o yüzden onu stoper oynatmak karşılıklı gol var bahsi yapmakla aynı anlama gelir.

    bir oyun planı hazırlarken veya bir takım kurarken elindeki güçlü taraflara göre kurarsın. elinde sneijder varsa ondan maximum fayda nasıl alırım diye düşünür ve ona göre takıma oyuncu katarsın. bu adamın özelliği hızlı düşünüp topu dağıtması. sneijder hiçbir zaman driblingli bir adam olmadı yani 10 kilo verse bruma performansı beklemeyin. bunu da gayet iyi yapıyor. görmemek için bakmamak lazım.

    attığı şutlara gelirsek bu sene takım ne kadar şut çekiyor ki sneijderi eleştirelim. takımın kurgusu yok planı yok istikrarı yok; bir de üstüne iki haftada bir kesik yiyen açık açık mobbing uygulanan bir adam var ve az gol buluyor diye eleştiriliyor. tabi ki eleştirilebilir çünkü çok daha iyisini yapabilecek bir adam. ama tek suçlu oymuş gibi ihaleyi onda bırakmaya çalışırsan bi siktir git derler adama.

    bunun için de üç ihtimal var:
    ya fenerlisindir, volkana soktuklarından dolayı acın vardır
    ya futboldan anlamıyorsundur, basının gazına geliyorsunsur
    ya da taarabt senmisin?
App Store'dan indirin Google Play'den alın