resim
Sergio Ramos García
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:İspanya
  • 337
    çok üst düzey bir stoper ve oyuncu. a seviyedeki sporcular araasında dahi üst seviyelerde. bunu kabul ediyorum. ancak bence beş para etmez ve küçük işlerin adamı. real madrid'in kaptanı, almadığı kupa kalmayan bir adam nasıl küçük işlerin adamı olabilir? yaptığı işler kendi sektörünün en tepesinde olduğundan dünyada da değerli ve büyük bir iş. ancak iddia ediyorum küçük işlerin adamı.

    braign clough'un hayatını anlatan bir filmde dönemin leeds united takımının nasıl pis oynayarak ingiltere'yi hakimiyeti altına aldığını görürüz. dirsek atmalar, ayağa basmalar, rakip sakatlamalar vs hep bunlarda. bu durum o takımın taraftarları dışında da hiç hoş karşılanmaz. şimdi sergio ramos'a bakıyorum enseye dirsek, ayağa basma, tekme, rakibi rencide edici duruma sokma çabası, rakip sakatlama vs. hepsi var. o kadar büyük bir evrende nereden çıktı bu küçük işler? bu tarz hareketler kazanması düşük ihtimalli takımların hareketleri zira aradaki kalite farkını bir şekilde kapatmalı. yani küçük işler. ramos'ta öyle. bu küçük işleri yapmayı kendine yakıştıran bir adam. bu yüzden saygı duymamın imkanı olmayan birisi.

    real'e bir sempatim yok ancak barca'ya tuhaf bir (az ama) antipatim var. ancak bu ramos'u puyol'la karşılaştıramam örneğin. puyol'u izlerken yaşım daha küçüktü ayrıntılara çok hakim değilim ama muhtamelen ramos'un stoperliği puyol'dan daha öndedir. ben puyol'un sert işler yaptığını hatırlıyorum ancak bana hiç bir zaman kötü niyet hissettirmemişti. belki benim saflığımdan veya çocukluğumdan ama puyol'da kafamda sert işleri yapabilen ancak hoş olmayan işlerin sadece topu almanın çabasının sonucu. oysa ramos bana kötü niyet hissettiriyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın