resim
Zinédine Yazid Zidane
Görev:Yatırımcı
Takım:Rodez AF
Yaş:52
Uyruk:Fransa
  • 381
    sistemsizliğin sistemini kurmuş müthiş teknik adam. sistemsizliğin sistemlisi mi olur demeyin çünkü gerçekten oluyor. geçen sene kabul edelim prandelli sonrası gelen hamza hamzaoğlu gibi etki yaratmıştı. taktiksel defolarını harika mentörlüğü ve sıkı antrenman çalışmaları ile kapamayı başardı geçen sezon.

    zaten kazanılan şampiyonlar ligi de çiçeği burnunda teknik adamın apoletinin ne denli kabarık olacağının sinyalini verdi herkese.

    2016-2017 sezonunda daha farklı koşullarla ve donanımlarla devam ediyor yoluna, mesela yaz kampında çok güzel
    fizik yükleme yapma olanağı buldu ve benitez döneminde de ancelotti döneminde de normal seviyenin çok çok üzerinde yüklemeler yapılmadı real madrid'te.
    aslında ancelotti hocam kondisyonun tillahını yüklerdi normalde ama mourinho döneminde futbolcuların ''allah'ını seven bizi kurtarsın bu manyak adam bizi idmanlarıyla öldürecek''
    minvalindeki isyanından sonra kurt hoca biraz daha ipleri gevşek tutup takımının gönlünü almaya çalıştı.
    benitez ise çok ayrı sularda zaten. adama ne oldu bilmiyorum ama resmen 3-4 sene içinde,
    lap diye çağdışı kalmayı başardı. gerçekten büyük başarı.

    neyse efendim işte zidane reyiz nihayetinde adam akıllı kondisyon yükleyebildi takıma ve zımba gibi oyuncu kadrosuna sahip oldu. nacho'sundan tut casemiro'suna,
    isco'sundan james'ine kadar deli fişek gibi koşabilen, rakibi omzuyla yıkabilen adamlar yarattı. böyle olunca da yayla gibi maç maratonunda evire çevire kullandı tüm futbolcularını.

    sistemsizlik dediğim şey zidane'ın basit ve öz düşünmesi. mesela conte sınıfın inek ve başarılı öğrencisi gibi. sürekli rakibine çalışıp yeni varyatalar yaratıyor. zidane ise sınıfın az çalışan ama inek öğrencileriyle kafa kafaya puan alan öğrencisi. rakibine çalışmakla falan uğraşmaz, kendi oyununun mükemmelliğine bakar.

    ronaldo bu sistemde serbest. sol uç ile orta uç arasındaki her bölgeye geçiş izni var. onun saha içindeki hareketlerine göre de arkasındaki 3'lü yer değiştirip sahayı parselliyor. benzema ağır bir santrafor olduğu için de 4-2-3-1 halinde olduklarında değil de ronaldo'nun forveti ikilediği anlarda gol bulmaları daha çok görülüyor. işin savunma kısmından ronaldo hariç herkes sorumlu. deyim yerindeyse it gibi koşan bir takım yaratmış. pepe'nin kesik yemesi de radikal kararlarından biri.

    ayrıca çok önemli hususlardan biri de şu, zidane takımdaki çok başlılığı ortadan kaldırdı. daha önce ronaldo, bale ve james olmak üzere
    3 adet doğaüstü futbolcuları vardı sahada. doğal olarak da ego limiti zorlanıyordu. şimdiyse bale ve james yok sadece ve sadece ronaldo var. ronaldo da bu
    sorumluluğu hakkıyla taşıyor.

    bana kalırsa bu sezon la liga ve şampiyonlar ligi ikilisinden fire vermeyecekler. peki ya seneye?

    1 stoper, 1 kanat, 1 forvet alacaklarını tahmin ediyorum. belki zidane'ın orta saha fetişi azar da bir tane de orta saha alırlar ama gerçek şu ki eğer bu sene de real cl'yi alırsa önümüzdeki 3-4 seneye ambargo koymaları öngörülebilir. florentino perez reyis +10 seneyi cebine koydu bile.

    başarılar zinedine zidane!
App Store'dan indirin Google Play'den alın