resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 1776
    https://youtu.be/OASaJVMg__I

    sanırım kendisini en iyi anlatan videoyu buldum. videoda messi'nin oyun zekası, pas yeteneği, bitiriciliği ve dribling yeteneği harika vurgulanmış. sadece bu 8 dakika messi'nin neden gelmiş geçmiş en iyi futbolcu olduğunu anlatıyor. neden?

    çünkü bu adam maradona gibi hatta daha iyi dribling yeteneğine sahip.
    çünkü bu adamda en az zidane kadar oyun zekası var.
    çünkü bu adam fenomen ronaldo kadar bitirici.
    çünkü bu adam ronaldinho gibi istediği yere istediği şekilde top atabilir.
    bu adamın saha görüşü pirlo kadar iyi.

    bütün bunların üstüne bu adam 10 yıldır bütün üst düzey organizasyonlarda gol ve asist sıralamasında hep zirvede. kulüp ve kişisel anlamda kazanmadığı şey yok. bu adam futbol tarihiyle dalga geçiyor adeta, baştan yazıyor her rekorunda. bütün bunları üstte saydığım futbolculardan daha zor bir dönemde futbol oynarken yapıyor.

    aslında bir kitlenin bir türlü sevememesinin nedeni de bu bence; bu adam gerçek olamayacak kadar harika! ronaldo kilolu, maradona disiplinsiz, zidane asabi, ronaldinho çabük düştü. messi... messi mükemmel. ne sakatlanıyor, ne de onca tekmeye rağmen efendiliğini bozuyor. bu adam bir film karakteri gibi, sanki yeryüzüne sadece futbol oynamaya gelmiş gibi, o sahadan çıktığı anda az önce olan her şey filmmiş gibi.

    insan kendinden bir şey görmek istiyor biraz ama messi fazla kusursuz. bu yüzden "dünya kupası" konusunda saldırılıyor çünkü başka açığı yok bu adamın. insanlar nostaljiyi hep sever, yeniyi kabul etmek zordur.

    bu adam anormali normal yaptı, bir futbolcunun 3-4 kişiyi geçip harika bitirdiği pozisyon nasıl "klasik golü" olabilir ya? oldu işte, güzel de oldu.

    bir adam topu ortasahada aldığında maradona, yay civarında zidane, kanatta ronaldinho, ceza sahasında ronaldo nasıl olabilir? sanki futbolseverler bir robot istedi ve yaratıcı messi'yi gönderdi.

    messi bir gta oyunu gibi. yıllar geçtikçe her parçanın ne denli harika olduğunu anlıyorsun. sadece dribling ile başlayan süreç bitiricilik, pas, kafa vuruşu ve frikik olarak devam ediyor. adam her sene upgrade alıyor sanki.

    sanırım messi'yi tanımlayan en iyi 2 söz şunlar:

    "top messi'nin ayağındayken futbol çok basit."
    "futbolda ayakla yapılabilecek her şeyi en iyi messi yapar."

    benim için bu kaç tane altın topu olduğu falan umrumda değil. messi'yi izlemek benim için bir çok şeyden daha keyifli, çünkü yapabileceklerinin sınırı yok. 10 yıldır her şeyi yapmasına rağmen.

    peki messi kadar iyisi gelebilir mi? sanmıyorum. bir futbolcu maradona gibi dribling yapabilir veya ronaldo kadar bitirici olabilir. ama messi kadar messi olamaz, olsa da 10 yıl boyunca olamaz.

    sözün özü leo, sahanın neresinde olursa olsun; topu ayağına aldığında şimdiye kadar gördüğümüz bütün futbolcular arasında en tehlikeli olanıdır. cruyff, maradona, ronaldo, figo, ronaldinho görmüş taraftarın kendisine tapması da gayet açıklayıcıdır.

    neyse sözlük gece gece iyi kafa ütüledik. baktım bugün bir şey yazmamışım, bizim gerizekalılar hakkında yazmaktansa güzel bir şey yazayım dedim. iyi geceler!
App Store'dan indirin Google Play'den alın