resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 13164
    şimdi sneijder konusunu bir toparlamak istedim çünkü gerçekten bu konu epey yazarımızı yormaya başladı ve durumun netleşmesi lazım. çoğu yazara fişleme gibi ''aha bu yazar sneijder'i eleştirenlerden'' falan denmeye başladı artık, vehamete gidiyoruz zaman geçtikçe.

    öncelikle sevgili dostlar,

    ben de istiyorum;

    muslera

    ivanovic agger terry kolarov

    sneijder essien melo

    poldi huntelaar bruma

    kadrosunda takımım olmasını. ama bu adamlar genç yaştalarken isterim, dirilerken zıpkın gibilerken isterim. alın bakın essien'e,
    alın bakın yaya toure'ye. yahu bu adamlar galatasaray'ı bırakın türkiye liginin vasat altı takımlarında bile sırıtırlar
    fizik yetersizlikleriyle bu saattten sonra. diyebilir misiniz ki bu adamlar kötü futbolcu? asla,
    aksine çok büyük futbolcular. afrika tarihinin en büyük 5-6 futbolcusundan ikisi
    essien ve toure ancak işte gel gör ki şu an kötüler. neden peki?

    çünkü yaşadıkları sakatlıklar olsun, yaşlarının getirdiği problemler olsun, mental olarak eski seviyede olmamaları olsun veyahut kazanma hırslarındaki azalma olsun çok büyük değişim geçirdiler negatif anlamda. ve bir de şu var bazı futbolcular çok iyi çalışarak eski hallerine dönebilirler. buna örnek olarak balotelli verilebilir mesela, adam bir hırs yapıyor gol kralı oluyor sonra salıyor 2-3 sene ortada görünmüyor. bir de kıçını da yırtsa eski haline dönemeyecek olanlar var. fernando torres mesela... liverpool'dan sonraki düşüşü tamamiyle yaşadığı sakatlıkla alakalı oldu.

    1) kimse takım çok iyi sadece sneijder kötü demiyor. takım leş o zaten meçhul. ee bel bağladığımız sneijder ile muslera var işte, garibim muslera'nın da kurtardıkları yetmiyor gibi gol atacak hali de yok. sneijder de ortada yok ne yapsın bu taraftar, kime güvenelim, sinan gümüş'e mi bel bağlayalım?

    2) ''selçuk da kötü...'' ben buna çok gülüyorum işte hjshdskshds. yahu selçuk zaten kötü be kardeşim. kimse sana selçuk muhteşem falan demedi ki güzel insan! onu biz çöpe çoktan yolladık. atılmayı bekliyor sadece. sneijder- selçuk ilişkisini bırakınız artık. tutmuş herkes iki baştan birini, asıldıkça asılıyor. ortaya geçip de gözlemenizi öneririm.

    3) inter'de yaşadığı sakatlık sonucu git gide gerileyen performansı ve yaşı da eklenince asla ama asla 2010 vari bir sneijder izleyemeyeceğiz. sneijder rock gibi dağ taş bayır gezip antrenman yapsa da izleyemeyeceğiz.

    4) büyük futbolcu- kaptan futbolcu ayrımı... sneijder'in büyük futbolcu olduğunu tartışmam, tartışanla futbol konuşmam ama galatasaray için konuşursak kaptan-büyük futbolcu olmadığı da kesin. hani bir hagi, elmander, melo, hakan şükür, prekazi gibi ortaya ruh koyan veya ne bileyim kötü oynayan takımı bile liderliğiyle dirilten bir adam değil. yapısı müsait değil daha doğrusu. hagi'nin bir bakışı yetiyordu kötü oynayan arkadaşını diriltmek için keza melo veya hakan da öyleydi. sneijder takım iyiyse iyi gözüküyor, kötüyse kötü gözüküyor. bir yıldız futbolcu farkı yok. kaldı ki son 3 senedir takımımız kötü...

    5) teknik direktörlerle ve başkanlarla olan tehditvari ilişkisi canımı sıkıyor. hepiniz şahitsiniz, yazın sneijder sözleşme uzatacak mı uzatmayacak mı, gidecek mi kalacak mı diye aylarca gündem oldu. menajeri olacak arsız herif, işi düştüğü için florya'nın kapılarını aşındırdı. sonunda da bizim hunisiz deli dursun'u kekleyip sözleşmeyi kaptı. yaşı artmasına rağmen aynı şartlardan hatta zamlı sözleşme yaptı ki rezillik bu bir kulüp adına. sen elazığspor falan değilsin, hagi oynamış bu takımda hagi aloooo! bir elazığ falan olsan gitme diye yalvarır üç beş maaşını arttırırsın da kardeş burası galatasaray. gitmek isteyene kapı belli işte. ne diye peşinden koşarsın? işte hep çapsız dursun. neyse sinirlenmeyelim. yani yazın dendi ki hoca riekerink olacaksa kalırım, yıldız alacaksanız kalırım. bu hoş değil.

    6) özellikle de yıldızlara tapan, yıldızları kulüpten üstün tutan taraftarların azalması için gitmesi daha hayırlı olacak. yıldız sevdalılarına fenerbahçe veya onu mideleri kaldırmazsa real-barca tutmalarını öneririm. fenerbahçe de biliyorsunuz aziz sağolsun her sene taraftarı kandırmak için hoşaflık portakaldır, cacıklık salatalıktır, reçellik çilektir hepsini bulur getirir. onları destekleyebilirsiniz.

    velhasılı sneijder iyi oynasa veya iyi oynama ihtimali olsa şüphesiz herkes destek çıkar.
    gelinen noktadaysa çoğu ölümüne sneijder destekleyen taraftar bile geçtikleri
    iltimastan bıktılar.

    şimdi giderse her halükarda iyi hatırlanır, yok selçuk gibi diretirse
    sonu selçuk'tan da bile kötü olabilir. çünkü, selçuk'un 2011-2012 performansı sayesinde biz yeniden ayağa kalkabildik. elbette melo olsun, ujfa olsun, elmander olsun çok fayda sağladılar ancak o sene selçuk muazzamdı. yani tarihimizi kırdı bir bakıma. sırf bunun hatırına bile ona sövmeyen hala umut eden taraftarlar var. ama sneijder öyle değildi.

    iyi zamanda gelen güzel sevgili gibiydi.

    onun için taraftar o sabrı göstermez. gösteremez.

    kimsenin ön yargısı veya kini nefreti yok. bizler galatasaray'ı düşünüyoruz, bizler takımın menfaatine olan her işe varız.

    not: selçuk, semih, sabri, hakan, carole, cavanda, de jong, yasin, chedjou,, dursun özbek ve tüm yönetim de gitmeli. mümkünse hepsi aynı anda!
App Store'dan indirin Google Play'den alın