• 53
    2016 - '17 euroleague sezonunun ilk yarı finalisti.

    zeljko obradovic'le yakaladıkları ivmeyi boklamak, elde ettikleri başarıları küçümsemek gibi bir niyetim yok. aksini iddia etmek gülünç duruma düşmek olur. fakat bir konuda kendilerine sallamak istiyorum:

    top seviye maçlar söz konusu olduğunda cska'da antonov - fridzon - kurbanov - vorontsevich (ve hatta khryapa) dörtlüsü rotasyonun dişlilerinde olan 4 rus oyuncu. efes'te cedi - doğuş ikilisi rotasyonun dişlilerinde olan 2 türk oyuncu. olympiacos'ta mantzaris - papanikolaou - papapetrou - printezis - spanoulis beşlisi rotasyonun dişlilerinde olan 5 yunan oyuncu. panathinaikos'ta bourousis - calathes (ve hatta pappas) ikilisi rotasyonun dişlilerinde olan 2 yunan oyuncu. real'de fernandez - llull (ve hatta reyes) ikilisi rotasyonun dişlilerinde olan 2 ispanyol oyuncu...

    fenerbahçe erkek basketbol takımını top seviye euroleague maçlarında temsil eden tek bir ulusal oyuncu yok. normal sezonda melih'in görev aldığı (verimli de olduğu) maçlar oldu olmasına da, hani nerdeydi pao serisi süresince? sosyal medyadaki euroleague hesaplarına bakın, türk olmayan takımların taraftarları da bu konu özelinde bolca sallıyor zaten fenerbahçe'ye. ha bu çok mu önemli, muhtemelen hayır. ama sallıyorlar...

    basketbolda efes pilsen'in '96 koraç kupası zaferini efsane kılan detay 'koraç kupası'nın takımlar bazında elde edilen ilk kupa* oluşu' değildir. en azından yalnızca bu değildir. işin asıl güzelliği, naumoski'yi bir kenara koyarsak, zaferi türk oyuncuların getirmiş olmasıdır.

    hangi spor branşı olursa olsun, altyapıdan çıkan milli değerlerle elde edilen zaferler her zaman daha tatlıdır, daha tarihe kazınasıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın