• 125
    kadroda kim olursa olsun takımın her alanında denge olması lazım. 3'lü defansımızın eksikliğinin temelindeki sorunlardan biri de budur. birisi ileri çıktı mı diğeri yerini kapatır taktik şekil değiştirir ile oyun oynanmaz, futbolcular da kendi verimliliklerinin altında kalır. demek istediğim esasında sağın ve solun denk * olması bize olumlu yansır ve istediğimiz oyunu rahat şekilde sergileyebiliriz. benim naçizane taktiğim şu şekilde;

    --------------------podolski--------------
    --------------sneijder----josue---------
    rodrigues---selçuk------tolga---yasin
    ----------semih---ahmet---cavanda---
    --------------------muslera---------------

    bu taktiği 3-4-3 olarak düşünebiliriz. bu taktik için önemli olan hücuma çıkarken veya hücumdayken ileri 3'lünün * kesinlikle top alabilmesi ve aralarındaki koordinasyonun iyi olması lazım. bunu özellikle söylüyorum çünkü sneijder halihazır formunda bu taktik için bir kumardır ama ileride kendisini daha iyi hissediyor beyfendimiz, böyle bir oyuncu her türlü oynamalı.. tolga-selçuk ikilisi ortasahada ekstra direnç sağlayacaktır, defansif sorumlulukları sneijder-josue varken daha fazla olacaktır bu şekilde. belkide en güvendiğim yerimiz kanat, 3'lü savunma oynayacaksak şu an formda olan kanatlarımızı oynatmamız lazım en azından kondisyon bakımından ki bunlar da rodrigues ve yasin benim şahsi fikrim. defansta opsiyon çok ve bir o kadar da az :) hani bana göre stoperde ahmet'in ve cavanda'nın mutlaka olması lazım. 3'lü defansta yanlarına chedjou gelebilir aynı zamanda semih de düşünülebilir o biraz da tudor hocanın insiyatifine bağlı..

    en başında dediğim gibi taktik, teknik fark etmez bütün opsiyonlar denenir, denenmez diye bir durum yok ama yeter ki takım içindeki oyun dengesini iyi ayarlayalım..
App Store'dan indirin Google Play'den alın