resim
Silvio Berlusconi
Görev:Kulüp Sahibi
Doğum:29.09.1936
Ölüm:12.06.2023 (86)
Uyruk:İtalya
  • 31
    "bugün, 30 yılı geçkindir sürdürdüğüm ac milan başkanlığından ayrılıyorum. bu durum beni her ne kadar üzse ve yaralasa da günümüz futbolunda bir takımın, sadece bir ailenin yatırımlarıyla avrupa'nın ve dünyanın üst düzey takımlarıyla yarışmasının imkansız olduğunun bilincindeyim. milan'ın bana ve hepimize yaşattığı o duyguları asla unutacak değilim. bu kadar çok kazanan bir kulübe başkanlık yapmamı borçlu olduğum insanları da asla unutmayacağım. her şeyden önce, futbol tarihine geçen bu başarıların mimarları olan muhteşem hocaları ve büyük şampiyonları ki hepsinin ismin tek tek saymam çok zor, kocaman kucaklıyorum. aynı şekilde milan'ı bir marka kulüp haline getiren yöneticilerimi, idarecilerimi, teknisyenlerimi de kucaklıyorum. bunların arasında özellikle adını zikretmek istediğim kişi yenilmez milan'ın mimarı ve dinamosu olan adriano galliani'dir. en kalbi duygularımla taraftarımıza da müteşekkirim. "forza milan" diye bağırmak için stadyumları dolduran ya da fiziksel olarak bize yakın olmasalar da milan'ı sempati ve coşkuyla destekleyen milyonlarca taraftara minnettarım. onlarsız, milan diye bir kulüp varlığını sürdüremez hatta hiç olmazdı. onlarla birlikte kazanabileceğimiz her şeyi kazandık. şunu söylemeliyim ki milan'daki tüm resmi ve fahri görevlerimden ayrılsam bile en büyük milan taraftarı olarak hayatımı sürdürmeye devam edeceğim; babamın bana çocukken sevmeyi öğrettiği ve birlikte hayallerimizi gerçekleştirdiğimiz milan'ı...

    yeni yöneticilere en içten dileklerimi iletiyorum, umarım bizim ulaştığımız başarıları bile geçecek kadar olağanüstü işler yaparlar. futbolcularıma, hocalarıma, yöneticilerime ve taraftarlarıma gerek sportif yaşamlarında gerekse de günlük hayatlarında başarılar dilerim.

    son bir kez daha, herkese teşekkürler..."

    silvio berlusconi

    başkanlık yaptığı dönem boyunca milan;

    8 scudetto
    5 şl kupası
    5 avrupa süper kupası
    7 italya süper kupası
    1 italya kupası kazandı.

    https://i.hizliresim.com/5gn8kA.jpg

    satın aldığı vakit hiç de parlak günler geçirmeyen milan'ı diriltti. taraftarına şöyle adamları seyrettirdi:

    https://i.hizliresim.com/p0NRzL.jpg

    özel hayatı, siyasi kariyerindeki çalkantılar, mafya bağlantıları, yaptığı gaflar bir yana gerçekten çok ama çok büyük bir başkandı. kişiliği gibi muzır ve hoş bir tesadüfle 31 senelik başkanlığını bugün sonlandırdı.

    (bkz: grazie presidente)

    https://www.youtube.com/watch?v=oMUaOXAl7Ms
App Store'dan indirin Google Play'den alın