resim
Semih Kaya
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 5819
    2017 yılının ortalarına geldiğimiz şu günlerde, üstelik bu yaşına ve a takım seviyesindeki kaç yıllık oyun tecrübesine rağmen hala daha top ile rakip arasına girip kendini yere bırakınca faul alabileceğini zanneden güzel insan. daha önce "zıplıyorum çıkıyorum" diyerek açıkladığı kafa topu hakimiyeti(!) ve oyuna bir türlü "girememesi"nden kaynaklanan akıl almaz basit hataları da cabası. bütün bunları alt alta koyup toplayınca ne yazık ki formsuzluktan öte bir sonuç çıkıyor.

    altyapı kökeni, ujfa reis dönemindeki performansı, kişiliği ve galatasaraylılığı ile sevilen sayılan bir isimdi. ancak şapkayı önüne koyup düşünmesinin vakti çoktan gelmiş geçmiş durumda. yetenekten ziyade çalışmanın, kendini geliştirmenin ve de oyun bilgisinin önemli olduğu; özetle öğrenilebilir bir mevkide oynuyor. adam kovalamak, konsantrasyon, ikili mücadelede nerede duracağı falan gibi konularda kendini geliştirmesi ihtimal dahilindeydi. kafa topları konusunda hem pozisyon bilgisi hem de fizik-atletik anlamda kendini geliştirebilirdi. gamsızlık demenin iyimser kalacağı hatalarını saymıyorum bile... belki yine bir "libero" olmazdı ama iyi bir kesici olabilir, en azından ekstra goller yedirtmeyecek bir kıvama gelebilirdi.

    bugün semih 26 yaşında. bu gidişle 30'lu yaşlara geldiğinde artık futbolu bırakmayı düşünecek bir ruh haline gelmesi muhtemel. sahadaki isteksizliği, konsantrasyon kaybı ve her gün biraz daha geriye gidişiyle daha 3-4 yıl vakti olsa da yolun sonuna gelmiş görüntüsünde. kendini geliştirmesini bir kenara bıraktım, ufjalusi döneminde yaptığı iyi işlerden bile vazgeçecek kadar "oldum" havasına girmesi ona olan ümitlerin yavaş yavaş azalıp sonunda öfkeye dönmesine sebep oldu. son 2-3 sezondur her hafta biraz daha geriye giderken bu saatten sonra bu hikayeyi tersine çevirebilmek çok büyük bir olay olur.

    ne bileyim belki bir mucize de sen yaratırsın be kardeşim. varsın bu entryi de afiyetle yiyelim...
App Store'dan indirin Google Play'den alın