• 83
    westbrook ile feci bir mvp yarışına giren nba oyuncusu. bu iki adamın geçirdiği sene öyle bir şey ki durant, curry, lebron, leonard gibi adamları göz ardı ediyoruz. yanlış anlaşılmasın curry falan mvp senelerindeki performanslarını tutturdular. lebron feci seviyede. ha keza leonard defansif manada değişse ve etkisi azalsa da hücumun ana 2 taşıyıcısından biri ve çok gelişip farklılaştı. başka bir sezonda bu adamların hepsi mvp adayı olurdu. ama bu iki adam öyle koca yer kaplıyorlar ki bu diğer süper yıldızlara bakmıyoruz.

    yer kaplamak deyince biz westbrook'un istatistiklerine fazla anlam vererek istatistiklerin çok yer kaplamasına izin veriyoruz. tabi bunda durant'in gidişinden sonra (özellikle medyanın etkisiyle) yaratılan bir baş kaldırı hikayesi. hem triple double rekorunu kırması (galiba 42 oldu) çok büyük etken. özellikle rekorun etkisi ise çok haklı. ancak ne kadar farkındayız bilmiyorum ama harden'ın da istatistikleri westbrook'a çok yakın.

    westbrook: 79 maçta 34,8 dakika maç başı alıp 10,2/24 (%42) ortalama ile 31,7 sayı ortalaması tutturmuş.
    harden: 78 maçta 36,6 dakika maç başı alıp 8,7/19,7 (%44) ortalama ile 29 sayı ortalaması tutturmuş.

    westbrook: 10,4 asist ortalama ile oynamış.
    harden: 11,2 asist ortalama ile oynamış.

    westbrook: maç başı 5,5 top kaybı, 1,7 top çalma, 0,4 blok, 2,4 faul yapmış.
    harden: maç başı 5,7 top kaybı, 1,5 top çalma, 0,5 blok, 2,6 faul yapmış.

    westbrook: maç başı 1,7 ofansif, 9 defansif olmak üzere 10,7 rebound yapmış.
    harden: maç başı 1,2 ofansif, 6,9 defansif olmak üzere 8,1 rebound yapmış.

    şu istatistiklere baktığımda göze çarpan tek fark reboundlarda gözüküyor. o da 2,5 civarı ki bu adamların görevi değil. her neyse sinirim bozuldu. oldu olacak top da kaybetmeyin tam olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın