• 32
    abdi ipekçi'nin yıkılması ile beraber bizim için alternatifsiz olan salondur. artık ahmet cömert, ayhan şahenk kaldıramaz galatasaray basketbol şubesi'ni. oraları aştık artık biz. bu salon bence yeni salonumuz yapılana kadar bizi öyle ya da böyle taşıyacaktır. yeni salonda euroleague'e mottosu ile yola çıkmalıyız diye düşünüyorum.

    gerekçelerimi sıralayayım. birincisi salonun büyük olması. 16.000 kişi ile bir fenerbahçe derbisi oynadığımızı düşünün. muazzam bir olay değil mi sizce de? harika bir atmosfer oluşturabiliriz diye düşünüyorum. ipekçi'den ayrılmak hüzün verse de artık o işi geçmeliyiz, buraya ısıtmalıyız kendimizi bir şekilde. lig maçlarının çoğu ve avrupa maçları'nın bir kısmı dışında zaten salon dolmuyor. sinan erdem'de de aynı durum olacaktır.

    ikinci gerekçem salonun ataköy'de olması. bir ataköy sakini olarak size şunu söyleyebilirim, elinize bir basketbol topu alıp dışarı çıktığınız zaman en fazla 300-400 metre yürüyerek kendinize bir yerde şut atacak pota bulabilirsiniz. basketbol ile bu kadar içli dışlıdır ataköy. galatasaray'lı sayısı da oldukça fazladır. bizim şampiyonluklarımızda sarı kırmızı olur tüm balkonlar, diğer takımlarda bu oran net ve gözle görülür şekilde azalır. geçen sezon oynanan beşiktaş-galatasaray derbisi sinan erdem'de idi. o maça babam ile beraber gidip truva atı yapmıştık. yanımızda da bir kaç kişi vardı bizle beraber truva yapan, herkes galatasaray taraftarıydı. buradan bile ataköy'lünün galatasaray'lılığı ve basketbol sevgisi anlaşılabilir. anadolu efes'in sinan erdem de euroleague oynadığı dönemden de bunu hatırlar hatırlayanlar.

    bir diğer gerekçem ise ultraslan çetesi. bu çeteyi salona sokmamak, yahut da üst kata atıp etkisini azaltmak kesinlikle daha kolay olacaktır. bir kere yeni bir ev, biraz yadırgayacaklardır. ikincisi üst kata atarsın, orada kendi kendilerini eğlendirsinler. zaten ataköy semtinin ve seyircisinin etkisiyle inanın ipekçi'de olduklarından çok daha azınlık kalacaklardır.

    atmosfer zorluğu konusunda eleştirilere katılıyorum, lakin katılmadığım bir durum var. salonu doldurursak, en azından büyük kısmını, yine bir atmosfer yakalayabiliriz. ülker arena ile benzetilmiş önceki entry'lerde. ülker arena'yı fenerbahçe taraftarı doldurduğu zaman hangi takım oradan kolay kolay çıkabiliyor? biraz da bu noktadan bakmak lazım.

    geçersek eğer benim için eve yakınlığı sebebiyle heyecanlı olacaktır. belki de o yüzden buraya geçsin istiyorum duygusal yaklaşıp. hatta efes de geçerse seneye hem efes hem galatasaray kombinesi alıp aynı zamanda euroleague'de izlemeyi düşünüyorum. fazla korkmayalım bu salondan. daha nezih bir ortam olacaktır. çoğu maça kız arkadaşım yahut babam, annem ile gitmeyi düşünüyorum. pek çok insan da böyle yapacaktır zaten. özlenen basketbol atmosferine yaklaşabiliriz. bir ipekçi aşığı olarak söylüyorum bunları, ipekçi'den iyi olur demiyorum fakat yıkılacaksa da burası olmalı diyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın