resim
Eliaquim Hans Mangala
Takım:Estoril
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.87
Uyruk:Fransa
  • 37
    savunmayı ikili kuracaksak formüle uydurmak imkansıza yakın. çünkü kendisi de, serdar aziz de, ahmet çalık da, semih kaya da arkayı toplayan stoperden ziyade göğüs göğüse çarpışan tipte stoperler. mangala'nın gelişi onun dışındaki üç stoperden ikisinin gitmesi demek sağlıklı bir rotasyon için.

    eğer savunmayı üçlü kuracaksak, göğüs göğüse çarpışan iki stoperi kenar stoperlere yedirip, göbeğe de arkaya atılacakları ve sarkacakları toplayan bir stoper yerleştirebiliriz. mesela mangala-ujfa-denayer güzel bir üçlü olurdu.
    şimdi savunmayı üçlü kuracağız gibi. mangala veya benzer tipte göğüs göğüse çarpışacak bir stoper alırsak, bu tarzda elimizde dört stoper oluyor. daha hakan balta ve koray günter var. bu adamların kaç tanesinin alıcısı var peki? bu göğüs göğüse çarpışacak stoperlerin arkasını toplayacak pozisyon bilgisi yüksek birini de almak lazım çünkü, bunu hesaba katmak gerek.

    işin içinden çıkmak zor. mangala'yı istemek kolay ama, unutmayın semih kaya-dany ikilisi bile bir ara stoperde epey iyiydi. önemli olan takım savunmamız ve savunmayı ileride mi geride mi kuracağımız. önce bir şablon belirleyip, sonra adam almak gerekir ancak bizde böyle bir kadro rotasyonu yapacak para var mı? yok gibi. eldeki işe yarayan oyunculardan sistem yaratıp eksik bölgelere adam almak makul, ama bunu yapacak bir hocayla da çalışmıyoruz gibi gözüküyor.

    bilemiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın