• 9
    (bkz: death note)

    çocukken tv de izlediklerimden sonra bu yaşta animeye başlattı bu. nasıl bir zeka yarışı, nasıl bir taktiksel hamleler, nasıl bir gerilim... her gece 4-5 bölüm izliyorum. bitince sırada zaman yolculuklu olduğu söylenen steins gate, konusu ilgimi çeken cowboy bebop, mafyalı 91 days ve övülen diğerlerine bakacağım. (u: turkanime.tv sitesi inanılmaz geniş arşivli bir online anime izleme sitesi. tavsiye ederim )

    dragon ball: atv de sansürsüz yayınlanan baya cinsellik içeren çok makara bir animeydi. özellikle kadın donu takıntılı domuzcuk gibi bir şey vardı. finalini de hatırlıyorum. sonra başka serileri çıkmış ama pek iyi değil diyorlar.

    saber rider: heavy metal soundlu efsanevi açılış jenerikli uzay kovboyları. gemiden atlayıp iri tekerli araç olanı çok severdim.

    tom sawyer: mark twain'in bir çocuk ile köle zencinin salda geçen hikayesini de anime yapmıştı japonlar. hbb de izlemiştim. çok etkileyiciydi.

    şeker kız candy: anthony'nin ölüm sahnesi. :(

    heidi: japon işimiydi emin değilim ama baya baya animeydi dağlar kızı heidi'nin maceraları.

    tsubasa: e yani...

    birde boksör bir çocuğu anlatan bir anime vardı. jenerikte çocuk-genç toprak yolda koşuyordu. severdim izlemeyi.

    pokemon-digimonlar liseye başlarken meşhur oldu, hiç ilgilenmedim onlarla açıkçası. 90 dan itibaren doğanlar ise hastası oldu, geçen yaz oyunu patladı hatırlarsanız.

    o değilde l ile kira'nin karşılıklı hamleleri, ölüm defterinin ortaya çıkan kuralları... *

    edit: salyangoz uyardı. boksör çocuklu olan anime "genki" imiş. ilk 9 bölümü altyazılı olarak var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın