resim
Hakan Şükür
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:52
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 3281
    yeni moda bu; suçlu olmasa ülkeden kaçmazmış.

    bir ülkede bağımsız yargı ve hukukun üstünlüğü varsa elbette kaçmaz ve yargıya güvenirsin. atilla taş, bir twit yüzünden 8 aydır hapiste ve daha duruşması yapılmadı. twit ulan twit. hangi delili karartacak bu adam? dahası bu adam yakalanmadı, ben polisten kaçmam, polisim beni çağırıyorsa giderim diyerek kendisi gitti ve şimdi 8 aydır tutuklu.

    hakan suçlu olmasa kaçmazmış. bunu söylemeden önce birazcık utanma ve vicdan varsa döner adalet sistemine bakarsın önce.

    edit: yanlış bilgi vermişim. atila taş bir duruşmaya çıkmış. işte o duruşmadaki savunması;

    taş: muz cumhuriyetinde yaşadığımı bilseydim yazmazdım

    atilla taş, sözlerine mikrofonla ses denemesi yaparak başladı.

    “bylock, eagle hiç kullanmadım. ilk defa bu davayla duydum. hiç maklube [çoğunlukla siirt ve ve mardin'de yapılan arap yemeği; gülen cemaati evlerindeki buluşmalarda yenmesi ile tanınıyor] yemedim, bank asya'da hesabım yok. yurtlarında kalmadım. müslümanım ama beynamazım [namaz kılmayan]” diyen taş, “sizin gibi bir hakim tarafından tutuklandım” diyerek kendini tutuklayan mahkeme başkanı lorasdağı ile ilgili ironi yaptı. “olağanüstü dönemlerden geçiyoruz ama bu olağanüstü hukuksuzlukları gerektirir mi” diye soran taş, “hukukun sağlıklı işlediğine zerrece güvenim yok. sizi gördüğümde de hukuka olan son umudum gitti” dedi.
    “ham çökelekten yargılansam daha mantıklı”

    sadece cumhuriyet halk partisi (chp) üyesi olduğunu belirten taş, güneydoğu'da zorunlu askerlik yaptığını, bacağından yaralandığını, 25 yıldır bacağında mermiyle yaşadığını belirtti.

    taş, twitter paylaşımları ile ilgili “ben ifade özgürlüğümün anayasa ile korunduğunu sanıyordum. muz cumhuriyetinde ya da bir diktatörlükte yaşadığımı bilseydim o tweetleri yazmazdım. cumhurbaşkanını eleştirmenin terör suçu olduğunu bilmiyordum” diye konuştu.

    savcının kalbini okuyarak kendisinin terör örgütü üyesi olduğuna ikna olduğunu belirten taş, “40 yıl apolitik yaşarken başıma taş düştü de hayatım renklensin diye gideyim bir örgüte üye olayım mı dedim? ham çökelekten [taş'ın 1998 tarihli müzik klibi] yargılansam bana daha mantıklı gelir” diye konuştu.
    “rejiye hiç girmedim, ki rejiye girmek örgüt üyeliği mi?”

    taş, iddianamede bugün tv'nin rejisine girdiğine ilişkin iddia ile ilgili, “öyle absürt bir dönemden geçiyoruz ki sadece bir kez gittiğim bir televizyonun hiç girmediğim rejisine girmekle suçlanıyorum. nasıl bir örgüt üyesiysem bir kez bile programlarına katılmamış, propagandalarını yapmamışım. girsem bile bu beni örgüt üyesi mi yapar? salsanız beni buradan eve gidecek param yok” dedi.

    “gazetede yazmayı hiç istememiştim ama muhaliflerin alanı öyle daraldı ki yaşamak için bile alan bırakmadılar. 1 milyon 700 bin takipçimin olduğu twitter'da beni kimin retweet ettiğini nereden bileyim? nasıl kollayayım. orası özgür bir platform, tabi yurt dışında. her tweetin altına 'terör örgütü üyeleri retweet etmesin, sıkıntı oluyor' diye mi yazayım? kimseden akıl, talimat almadım, gazeteye yalnızca iki üç kez çay içmeye gittim. hukuk böyle yürüyorsa kendimizi savunmayı bırakıp bol bol dua edelim. bu davada yargılanan arkadaşlarımın ismini bu iddianamede gördük. ne ara bir araya gelip örgüt üyesi olduk bilmiyorum. bu iddianameden anladığım hükümeti, cumhurbaşkanı'nın eleştirirseniz terör örgütlerinin çizgisinde hareket etmiş olursunuz. çünkü onlar da böyle hareket ediyor. teröre, terör örgütlerine lanet okuyorum.”

    mahkeme başkanı lorasdağı'nın “15 temmuz'da neredeydin” diye sorması üzerine taş, “evdeydim. dışarı çıktık, tank baktık ama bulamadık. nihat doğan gibi bir fotoğrafım olsun istedim” diye yanıt verdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın