• 360
    arasat'ta kalan kulüp. ağustosta 740 milyon avroya* satıldığı çinli konsorsiyum* 100'er milyon avroluk ilk 2 taksiti ödemişti. geriye 320 milyon avro daha ödemesi lazım ve üçüncü taksitin mühleti doldu dolmak üzere. durum şu: çin hükumeti son zamanlarda futbola savrulan pornografik meblağlardan oldukça rahatsız ve bunun yuan'a zarar vereceğini düşünüyor. dolayısıyla içinde devlet bankalarının filan da bulunduğu sino europe sports'a bir ültimatom veriyor. sino europe sports nedir şu entry'de anlatmıştım zamanında:

    (bkz: sino europe sports/#2089113)

    hatta hayırsever reuters şirketin şemasını çıkarmış:

    https://gss.gs/L75.jpg

    tekrar konuya dönelim. hükumetin ültimatomunun ardından konsorsiyum çil yavrusu gibi dağılıyor. misal ödemenin 150 milyon avroluk kısmını yapmayı taahhüt eden china construction bank geri vites yapıyor, ha keza haixia capital de... velhasıl kala kala li yonghong garibim kalıyor geriye. o da ödemeleri yapmakta zorlanıyor. üçüncü taksiti zar zor denkleştirmiş olacak ki* hafta içi önce 20 milyon avroyu yolladı, dün de 30 milyon avroyu ateşledi. yine de 14 nisan'a kadar ödemesi gereken 50 milyon avro var. işi zora benziyor. velev ki bu taksiti kazasız belasız tamamladı, geriye 220 milyon avro kalıyor. o yüzden yanına ortak arıyormuş. ancak bu noktada da işi kolay değil çünkü çin hükumeti bundan sonra bilhassa yurt dışı futbol yatırımlarını sıkı sıkıya takip edeceğini açıkladı. sebebi de şirketlerin yatırım ayağına yurt dışına döviz sızdırması.

    sino europe sports'la ilgili de ta başından beri şaibeler var aslında. zaten birçok aklı başında adam berlusconi'yi bu yüzden eleştirmişti. misal maldini'ye inter'de zanetti'nin icra ettiği cinsten üst düzey yöneticilik teklif edileceği söyleniyordu ki maldini hemen resti çekti. zira inter'inkiyle alakası olmayan bir süreç yaşıyor milan. inter'i alan suning holding son derece aklı başında adamlar tarafından yönetilen, yatırımları belli, adı sanı olan bir şirket. sino europe sports ise sırf milan'ı satın almak için oluşturulmuş bir konsorsiyum. hesaplarının hepsi off-shore. bu off-shore hesapların önce virjin adaları'nda olduğu söyleniyordu, şimdiyse li yonghong'un lüksemburg'da yeni bir şirket kurduğu ve ödemeleri oradan yapacağı söyleniyor. sino europe sports'un çindeki ofislerinin bomboş olduğu ve hiç kimsenin gelip geçmediği de ayyuka çıkmış vaziyette. hülasa kötü kokular geliyor.

    gelelim asıl soruya, oldu da li yonghong... bu arada kendisi sağdaki dayı oluyor:

    https://gss.gs/n2m.jpg

    oldu da li yonghong bundan sonraki ödemeleri yapamazsa ne olacak? berlusconi ve şürekası diyor ki: bugüne kadar yapılmış ödemeler bizde kalır, yani 250 milyon avronun üstüne yatarız. işte burada da insanın aklına şu geliyor, acep berlusconi bir işler mi çeviriyor? yani bu şirket işleri filan tamamen kurmacaydı da ffp'den yırtmak ve etrafından dolanmak için bir katakulli mi tertip etti? hem daha yenilerde galliani, "berlusconi, milan'ı bırakmayabilir..." demişken. ne de olsa silvio'cuğumun nereden baksan 3-5 milyar dolarlık kefen parası vardır, yaşı da 80'e gelmiş ve tüm zevkleri tatmışken ne yapacak o kadar dünyalığı, di mi? şöyle temizinden 250 milyon avroyu böylelikle milan'a sıvasa fena mı olur sanki? elin arapları psg'yi, city'yi ihya ederken iyi; berlusconi yapınca auvvv... tabi bunların hepsi faraziye. yine de soru şu: silvio böyle bir dolap çevirir mi?

    el cevap: amına bile koyar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın