resim
Eduardo Luís Abonízio de Souza
Görev:Teknik Heyet Sorumlusu
Takım:Cruzeiro
Yaş:43
Uyruk:Brezilya
  • 16
    fenerbahçe'nin dinamo kiev'e elenmesinden sonra * apar topar transfer edilen bir stoperdir kendisi. ne kadar araştırılıp izlenip alındı veya hangi özelliği göze çarptı da alındı bilemiyorum. yanında oynayan lugano ağır bir stoper olmasına rağmen yerinde müdahaleleri ve sert oyunuyla beğenimi kazanmıştır ancak daha da önemlisi benim için istikrarlı bir futbolcu olması. her maç benzer performans gösteriyor ve ölümcül hatalar yapmıyor. bu brezilyalı stoper ise tam tersi, ne zaman patlayacağı belli olmayan bir bomba gibi. 2-3 maç güzel oynuyor, taraftar helal olsun çekiyor, hop öteki hafta takımın canını yakıyor.

    benim asıl değinmek istediğim noktaya gelirsek, zamanında fenerli dostlarımla muhabbetlerimizde bu adamın iyi olmadığından, çok canlarını yakacağından, servet çetin'i çok arayacaklarından bahsettiğimde hep güldürler. servet'i mi arayacağız peh. yavaş yavaş haklılığım ortaya çıkıyor sanırım. milli takımda aslanım servet, bu maçta oynamazsa boku yeriz diyenler, galatasaray formasını giyince kazma diye etiketliyorlar. belki kıskanıyorlar belki de o formayı giymesine öfkeliler ama bir türlü itiraf edemiyorlar. servet de bizde fiyatını katlamaya devam ediyor *.

    bu adamın bir de milli takımına çağrılışı var. fenerbahçeliler bunla da övünç duyuyorlar. kendi nacizane fikrim brezilya futbolu yumuşak bir futbol, mücadeleden çok estetik. bu futbol kültüründen süper stoperler yetişeceğini düşünmüyorum. 5 tane brezilyalı ultra kaliteli stoper sayabilir misiniz? ben aklıma gelenleri sayayım lucio, juan, alex, cris 5. inanın aklıma gelmiyor. oysa avrupa ülkelerinde böyle mi? bu şartlarda ülkesinde tanınan bir stoper olan edu'nun çağırılması gayet doğaldır, çok da abartılmamalıdır ki brezilya dışında futbol oynayan binlerce sambacıyı takip etmeniz de mümkün değildir. bana 2 seçenek sunsalar, brezilya milli takımına çağırılmış bir stoperin yerine avrupa'da belli seviyedeki bir ülkenin milli takımına çağırılmış futbolcuyu tercih ederim. bilmem anlatabildim mi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın