resim
Ahmet Yılmaz Çalık
Mevki:Stoper
Doğum:26.02.1994
Ölüm:11.01.2022 (27)
Uyruk:Türkiye
  • 565
    galatasaraya transfer olduğundan itibaren süre aldığı maçlarda takımdaki mevcut stoperlerin hepsinden daha iyi bir izlenim bıraktı bende. üstelik yaş olarak genç ve genç yaşına rağmen çok sayıda profesyonel maça çıkmış, milli olmuş bir futbolcu. asıp kesmeyelim biraz bekleyelim. şans verin adama.

    şöyle düşünüyorum; yapılan yanlış transferler yüzünden, kendisinin transferi konusunda bir ön yargı oluşmuş durumda. bir de şu var ki, ihtiyacımız olan çok çok daha iyisiydi. evet bu da ahmet çalık'ın eleştirilmesinde başka bir etken. ancak bu saydıklarımın hiç birisi ahmet çalık'ın kendisiyle ve performansıyla ilgili meseleler değil.

    bir de şu nokta gözüme çarptı; ahmet çalık forma şansı bulduğu maçlarda bana göre gayet iyi performans gösterdi ve bir baktım ki sözlükte yerin dibine sokulmuş. sebebi de pas atamıyor oluşu. stoperde aradığım en son özellik. pas atamasın ya. pas atanı biliyoruz zaten. * iki senedir ama ayağı düzgün ayağına toz kondurulmadı chedjouya. kademesi nasıl. pozisyon bilgisi ne durumda. savunmada sertliği sağlıyor mu bakmıyor da pas atamıyormuş. kusura bakma da aldığı her topu geri veren orta sahan varken stoperlerin xavi klasında olsa ne olur.

    az sabredin az. diğer bütün yanlış transferlerin etkisiyle vurup durmayın. hakkında türk olduğu için eleştiriliyor demiyorum ama aynı paralara avrupadan bu yaşta birini getirsek ve şuana kadar ahmetin oynadığı oyunu oynasa bir tane bile eleştiri almazdı. bak yine türk olduğu için eleştiriliyor demiş oldum. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın