resim
Umut Bulut
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:41
Boy:1.84
Uyruk:Türkiye
  • 4897
    tarih itibariyle 137 gol ile süper lig tarihinin gelmiş geçmiş en golcü 10. oyuncusudur ve bu sırayı cenk işler ile paylaşmaktadır. 3 gol daha atarsa necati ateş, 9 gol atarsa da fevzi zemzem'i geride bırakarak 8. sıraya yükselme şansı bulunmaktadır. 7. sıradaki 188 gollü serkan aykut'u yakalaması mümkün değil.

    sıralamadaki ilk 30 isim içerisinde aktif futbol yaşantısı halen devam etmekte olan iki isimden biridir (ötekisi burak yılmaz). umut'un ilgili listede geride bıraktığı bazı kayda değer golcü isimler alex de souza, burak, ümit karan, fatih tekke, saffet sancaklı ve elvir bolic olarak gösterilebilir.

    yarın bir gün sadece istatistiklere bakıp belki de süper ligin efsane golcüleri arasında sayılarak "vay be" denilecek, aslında ne tip bir forvet olduğu futbolla aslında o kadar da çok ilgilenmeyen büyük bir çoğunluk tarafından unutulacaktır.

    edit/not: burak şu an ülkemizde futbol oynamadığı için doğal olarak umut'un ligde attığı her gol süper lig tarihi açısından ilgimi çekecek.

    edit/not 2: umut oynadığı hiçbir takımda penaltıcı olmadı (bkz: umut bulut penaltısı), yani etkili penaltı kullanabilse kağıt üzerinde attığı gol sayısı çok daha fazla olabilirdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın