• 232
    2012 yılında chelsea, kendi evinde aldığı 1-0'ın rövanşında nou camp'a geldi. peşpeşe 2 gol yemesine rağmen 2 gol atarak turu geçmeyi başardı. hatırlarsınız drogba falan sol bek oynadı. üstelik o zamanki barcelona bugünkünden daha güçlüydü kanımca. hem de yarı final maçı olduğu için işin ucunda final vardı. motivasyon daha büyüktü. açıkçası psg-barça maçlarını izlemedim ama tahminim defans dizilişini yanlış yaptılar. bayern, barça, real madrid üçlüsünü elemenin iki yolu var.
    1. duvar gibi defans yapıp allah'a sığınacaksın, şanslı olmayı dileyeceksin. çünkü bu adamlar fare gibi bulduğu delikten geçerler. ayrıca topu onlara bırakınca 30 saniyede bir atak yiyeceksin. mutlaka atacaklar. bu yüzden biraz da şansın yaver gidecek.
    2. it gibi top oynayıp sen onlara pres yapacaksın. adamlar beklemedikleri bir baskıyla karşılaşacaklar. araya gol sıkıştırıp yememek için dua edeceksin. çünkü oyuna ortak olunca arkada açık da vereceksin ama onların pozisyon sayısını da azaltacaksın.

    psg maça birinci madde ile başladı. ama cavani, di maria gibi adamlar son dakikadaki duran top pozisyonları dışında ceza sahasına yığılacak adamlar değil. bu yüzden duvar gibi defans yapacaksan 4-5-1 en ideal sistem. ortadaki 5'linin tamamının defansı bilen adam olması gerek. tek forvet de ileride top tutacak ya da tek başına pozisyon bulabilecek birisi olacak. sonra tekrar defans. psg ikinci yarıda bir anda 2. maddeye dönüş yaptı. golü buldu, net pozisyonlar kaçırdı. maç 3-1 iken tam anlamıyla 2. maddeye dönüş yapıp it gibi top oynasalardı belki 3 gol daha yemezlerdi. 4-0'dan dolayı rehavete kapılıp 5 tane de yemeyiz herhalde moduna geldiler. yoksa rakip barcelona da olsa 4-0'dan maç vermek zor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın