• 120
    galatasaray lisesi ve galatasaray spor kulubu baglari kopartilmadigi muddetce asla kapanmayacak borctur. liseden mezun olup basarisiz isadamlarina ihalelerle kulubun maddiyati peskes cekildigi surece o borc azalmaz. onun cocugu, bunun torunu, sunun yakini derken taraftar bosu bosuna kendi kendine dertlenip, sinirlenir.
    devlet kademelerindeki liyakatsizligin tezahuru galatasaray icinde gecerlidir. devlet kurumlari, kuruluslari icinde donen yolsuzluklar, torpiller, adam kayirmaciliklar, ayagini kaydirmaciliklar mikro duzeyde galatasaray'da da donmekte.
    galatasaray ne yazik ki hicbir zaman taraftarin olamadi. arada hoca kovarak, futbolcu transferleriyle taraftarin agzina bir parmak calarak aidiyet duygusunun devamliligina yonelik kurnazca hareketler yapilir.
    galatasaray lisesi etiketli adamlarin taraftari nasil asagiladigi yoneticilerinin yaptigi aciklamalardan belli. adamlar o lisede okumamis kimseyi galatasarayli olarak gormuyor bariz belli bu. galatasaray ile ilgili her sey bu adamlarin iradesinde taraftarda lisenin turlu branslarda kazandigi basarinin yan tesiri olarak goruluyor bu adamlar tarafindan.
    kesinlikle kulubu buyutmek gibi bir istekleri yok az olsun bizim olsun kafasindalar. futbol kulubu kume dusmus filan umurlarinda bile degil. ovundukleri fransiz kulturunden zerre nasibini almamis jacoben bakis acisinda insanlar. demokrasi veya fransiz devrimi bunlar icin bir sey ifade etmez. kendilerini elit ilan eden artik kultur ucubeleridir benim gozumde.
    artik galatasaray lisesinin de bir ozgunlugu, sorgulayiciligi, hosgorusu kalmamistir fen lisesinden hallice manzarasi, konumu daha guzel bir lisedir sadece. bu elit yari oluler keske kendi liselerinin egitimiyle ilgilenseler de bir faydalari olsa hem liseye hem memlekete ama bu elit ac kopekler futbol kulubunu kolay kolay birakmazlar.
    her turlu siyasi iradenin altina yatacak bu elit insanlar son parca ete kadar, iligine kadar kemigi siyirma derdindeler. buradaki taraftarin yarisi kadar kulubun borclarini dusunuyorlarsa da tukursunler yuzume. siradan taraftardan yonetime adam girse bu kulubun ne borcu kalir ne de kulubu geri birakan engeller.
App Store'dan indirin Google Play'den alın