resim
Semih Kaya
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 5730
    kendisinin iyi bir stoper olamamasının bir sebebi falan yok arkadaşlar. adamın kabiliyeti bu kadar işte. bu çocuk ilk sezonunda ujfalusi'yle oynarken de gözünün önündeki ziegler'i kaçırıp gol yediriyordu. samsunspor maçında attığı kafa golünde de şuursuzca kafa topuna çıkıp allaha emanet topa vuruyordu. schalke maçında rakipten omuz yediğinde de boş çuval gibi üç metre öteye savruluyordu. semih hep aynı adamdı ama takım iyiydi. bununla beraber semih'i beğendiğimiz dönemde ligde katı bir yabancı sınırı vardı; rakiplerimizdeki stoperler de bekir irtegün, ibrahim toraman falandı. dolayısıyla semih göze batmıyordu. gençti, gözü karaydı, ölümüne galatasaraylıydı, kötü de oynamıyordu, bu sebeple haddinden fazla beklentiye girildi, olmayacak hayaller kuruldu.

    ayrıca semih 2014-15 sezonundan bu yana peşpeşe birçok sakatlık geçirdi. bu da çevikliğinin ve hızının azalmasına sebep oldu, ki zaten başka bir numarası da yoktu. kısacası semih elinden geleni yapıyor ama kapasitesi bu kadar, iyi bir stoper olması mümkün değil. vücudu zayıf, güçsüz deniyordu çalıştı vücut yaptı. "hava topu alamıyor" diye eleştirildiği için rakibin omzuna basarak kafa topu almayı öğrendi. ama adamdaki malzeme belli. "niye pique gibi oynamıyorsun lan" diye kızamazsın. kabahat semih'te değil, semih'i oynatanlarda.

    "kendi kendini harcadı, yeteneğine ihanet etti" diyenler açsın 2011-12 sezonu özetlerini tekrar izlesin. 1.82 boyunda, tüy siklet, konsantrasyon sorunlu bir adamın stoper mevkisi için ne yeteneği varmış söylesinler, biz de bilelim. semih'in yegane özelliği, rakip oyuncu şut çekeceği zaman adeta ölümü göze alıp topun önüne atlamasıydı. ki bu hareketi hala da yapıyor. ama iyi stoper olmak için bu özellik yeterli değil maalesef. sadece biz bunu geç fark ettik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın