• 113
    son 20 senenin başkanlarına bir göz atalım;

    alp yalman: +4 milyon $ (fazla)

    faruk süren: -91 milyon $

    mehmet cansun: -110 milyon $

    özhan canaydın: -158 milyon $

    adnan polat: -328 milyon $

    ünal aysal: -358 milyon $

    dursun aydın özbek: -359 milyon $ (30 eylül itibarıyla)

    not: rakamlar, başkanlığa geldiği dönemden itibaren bir sonraki başkana devrettiği tarih itibari ile borç-alacak farkıdır.

    şimdi burada borçlar, özellikle son üç başkanın dönemindeki rakamlar açısından yakın gibi gözükse de, dolar kurunu baz alarak incelemekte fayda var.

    o günün dolar kurları ile tl cinsinden bakacak olursak, rakamlar çok daha açık şekilde görünecektir.

    adnan polat'ın başkanlığı sonunda dolar kuru: 1,58 --> 250 milyon tl

    ünal aysal başkanlığı sonunda dolar kuru: 2,22 --> 794 milyon tl

    dursun özbek başkanlığı süresince dolar kuru (30 eylül baz alınmıştır): 3,05 --> 1 milyar 94 milyon tl.

    ve son olarak riva ve florya arazilerinin emlak konut ile yapılan gayrimenkul anlaşmaları sonrasında oluşan borç-alacak farkı: 430 milyon tl (116 milyon $)
    (7-8 şubat 2017 döviz kuru baz alınmıştır, 3,75) (yine dursun özbek'in aynı tarihlerde yapmış olduğu açıklamaya binaen bu rakam ve döviz kuru baz alınmıştır)

    şayet, 2019'a dek dursun özbek'in bahsettiği, emlak konut'tan gelecek olan yaklaşık olarak 500 milyon tl'lik meblağ sonucunda, kur bugünün değerleri ile devam ediyor olursa galatasaray artı pozisyona geçmiş oluyor. fakat ülkedeki ekonomik, siyasi ve terör hadiselerinin ekonomiyi ciddi şekilde sarsmalarından dolayı kurun bugünkü haliyle kalacağını garanti edemiyor, yaklaşık 2 seneye yakın bir zaman dilimi sonrasında bu kurun artacağını düşünüyorum. bir de, galatasaray'ın bu iki senelik zaman zarfı sonrasında borçlarının da artacağını kabul edersek, yükselmesi varsayılan bu kur ile birlikte riva'dan gelecek olan ikinci taksidin bu borçları kapatmasının çok zor bir ihtimal olarak kalacağını düşünüyorum.

    yani işin özeti: riva-florya satışı sonrası galatasaray'ın borcu kapanmıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın