• 1866
    üçlü savunma, yaşadığımız birçok zafiyete merhem olacaktır. tudor hoca'nın bjk maçındaki bu tercihini haklı buluyorum. ancak oyuncu tercihleri yanlıştı. neden yanlıştı?

    öncelikle bu formasyonda hem hücum hem savunmada meziyetleri olan, pır pır diye tabir ettiğimiz tempolu oyunculara ihtiyaç var. linnes'in buna en iyi örnek olduğunu düşünüyorum. sol kanatta ise carole tercihi çok yanlış. önünde bruma oynarken dahi savunmada ayakta kalma konusunda aciz ve umursamaz olan carole'e sol kanadın anahtarını teslim etmek o kanadı öldürmekle eşdeğer. çünkü savunmada zaten zayıfken, sol kanadın hücum etkinliği de ölmüş oluyor. bu formasyonda carole'e yer yok. (en fazla alternatif sol stoper olabilir).

    bu dizilişin kilit bölgelerinden biri de orta saha göbeği. göbekte oynayacak iki oyuncunun çok koşan, dikine oynayan ve hamleli oyuncular olması gerekiyor. çünkü kanatlardaki oyuncu eksikliği sebebiyle topu hücuma taşımak ve kaptırılacak toplarda imdada yetişmek gibi bazı görevler doğrudan bu bölgeye düşüyor. selçuk ve de jong ise bunun için sahaya sürebileceğimiz en kötü ikili olabilir.

    özetle, sağ kanatta linnes'in yeri bence tartışmasız. sol kanatta ise paok'ta savunma yardımını iyiden iyiye benimsemiş olan rodrigues'in savunmada carole'den eksiği yok. ama hücumda çok daha fazlası olabilir. conte'nin moses'ı kullandığı gibi biz de rodrigues'i kullanabiliriz diye düşünüyorum.

    orta saha göbeğinde ise bu formasyonda yazılacak ilk isim tolga. bu fikre birçokları katılmayabilir, biliyorum. ama tolga'ya verilecek net görevler ile bu bölgede ihtiyaç duyulan tempo ve sertliği yakalayabiliriz. burada da klopp'un emre can'ı kullanış şeklini örnek verebilirim. yanına ise de jong dışındaki orta sahalarımız yazılabilir. 2011 model bir selçuk aslında burası için müthiş olabilirdi ancak hepimiz biliyoruz ki o selçuk artık öldü. yerle bir olmuş özgüvenini de düşününce mevcut şartlarda en doğru tercih josue gibi duruyor. tolga-josue çok vasat gözüküyor farkındayım. ancak eldeki kadroda, mevcut moral-motivasyon durumuna göre en doğru orta saha ikilisi bence bu.

    diğer parçaların zaten belli olduğunu düşünüyorum. burada tudor'a düşen, forma verdiği her oyuncusuna net görev tanımları da vermesi. daha önce olduğu gibi herkesin birçok şey yapmaya çalışıp hiçbir şey yapamadığı bir takımdan ziyade, her oyuncunun görevlerinin çok daha net olduğu ve herkesin bir şey yaptığı bir takım olmalıyız.

    benim ideal on birim budur: http://galatasaray11.com/kadro/basliksiz-23907
App Store'dan indirin Google Play'den alın