resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 8509
    mevcut başkanla kıyaslayınca altın külçesi gibi duruyor ama atmanın da bir sınırı var.

    nükleer enerji kuruyor! onunlada yetinmiyor, gidiyor iran'a kuruyor, tam bir cesur yürek. düşünmeden sorgulamadan bunları yazmak, burayı okuyanları da yanıltıyor. söz konusu bir haber var önce onu açıklayayım. nükleer anlaşma sonrası diye başlıyor, yani iran'a uygulanan ambargonun kısmen kalkması sonrası demek bu.

    iran yıllardır ambargo yüzünden bırakın teknolojiyi bazı ilaçları almakta bile sıkıntı yaşıyordu. iran'dan hiçbir şekilde para transferi bile yapılamıyordu ki, hatırlarsanız zarraf bunu delmekten yargılanıyor. bu ambargonun en önemli sebeplerinden biri de nükleer güce sahip olması ve bunun denetlenmesine izin vermemesi idi. şimdi anlaşma sonrası iran petrol, doğal gaz, finans, havacılık ve deniz taşımacılığı alanlarında anlaşma yapabiliyor.

    ünal aysal'da iran'a 4,2 milyar dolara 7 doğal gaz kombine çevrim santrali kuracak. yoksa biz nükleeri öğrendik bir de ihraç ediyoruz! noktasına ne ülke olarak, ne de yatırımcı olarak gelmedik. daha kendi ülkemizde bile yapılacak olan nükleere iştirakımız içi değil çevresinde liman, bina vs. yapmak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın